Mulţescu promite fotbal ofensiv la Universitatea

0
162

Noul antrenor al Ştiinţei spune că nu există concurenţă pe posturi la echipă, dar este dispus să mai aştepte, dacă vor fi aduşi jucători de valoare

multescuAntrenorul Gigi Mulţescu s-a lămurit în privinţa valorii lotului, după o lună de când îi antrenează pe jucătorii Universităţii Craiova. Tehnicianul spune că există calitate, dar nu este suificientă concurenţă pe posturi, însă a fost convins să mai aştepte întăririle, dacă acesta vor însemna jucători de certă valoare. „Smurd” le promite fanilor craioveni că vor vedea o echipă ofensivă a Craiovei şi vor veni de plăcere la meciurile de pe „Extensiv”.  „Fanii să se aştepte că echipa va avea un spirit ofensiv, va aborda pe atac, vom avea multe ocazii de gol, vom aduce mult mingea în faţa porţii adverse. Vom face presing în jumătatea adversă, iar una peste alta, vor vedea un joc agreabil. Aşa că vor venit cu plăcere la stadion” spune tehnicianul venit în vara aceasta în Bănie. Acesta a fost deja lăudat de noii săi elevi, care-l consideră punctul forte al echipei pentru viitorul sezon. Răspunsul lui Mulţescu: „Eu nu pot fi punctul forte. Eu trebuie să fiu un om care să coaguleze toate energiile, toate forţele din echipă şi din jurul ei. Să reuşesc să fac echipa să funcţioneze. Eu sunt dirijorul, dar artiştii sunt ei. Îmi doresc să cânte frumos şi bine”.

Mulţescu spune că în proporţie de 90 la sută, echipa folosită în meciul de aseară, cu Slovan Liberec, va fi şi cea aliniată în partida de debut în noul sezon, peste două săptămâni. Între timp, Universitatea va mai disputa un meci amical, în ţară.

Gigi Mulţescu despre…

…lotul Craiovei: „Mi-am făcut o părere în privinţa grupului, iar ea este favorabilă în ceea ce priveşte integritatea, calitatea şi rezistenţa psihică. E un lot unit, bun, n-am întâlnit multe loturi aşa, cu jucători cuminţi, preocupaţi de muncă. Sunt foarte mulţumit de felul cum s-au comportat”

…cantonamentul din Austria: „Sunt mai multe câştiguri, atât pe plan fizic, cât şi tactic. Pentru club importantă este şi creşterea jucătorilor tineri, din propria pepinieră. Şi, foarte important, transformarea unei echipe care nu avea un scop în sine să atace într-o echipă ofensivă”

…juniorii din lot: „Sunt câţiva jucători talentaţi, care au crescut, care s-au maturizat mai repede. Sunt aproape de echipa întâi. În momentul de faţă nu pot să spun că vreunul din cei doi-trei jucători remarcaţi pot fi titulari, dar sunt în anticamera echipei noastre. Pot oricând să apelez la ei şi cred că pot face faţă”.

…posturile deficitare: „Suntem, în acest moment, acoperiţi cu câte un jucător pe fiecare poziţie, care se află la nivelul la care dorim noi. Nu avem concurenţă şi nu avem alternative pe toate posturile. Şi sunt câteva, dar nu vrem să ne grăbim pentru că trebuie să luăm jucători mai buni decât cei pe care îi avem noi. Vrem jucători de calitate”

…amicalele din Austria: „În general, în perioada de pregătire, rezultatele nu sunt importante. Numai că, atunci când apare un rezultat cum este acesta în faţa unei echipe de top, unei echipe de Champions League, e clar că îţi dă imaginea unei valori pe care nu credeai că o ai. Un astfel de rezultat îţi descopere nişte valenţe, nişte posibilităţi, practic s-a forţat limita. Iar cel mai important pentru mine este că pot să le spun jucătorilor: nu mai aveţi cum să coborâţi sub nivelul acesta, aţi arătat că puteţi. Dacă nu rămâneţi la nivelul acesta, este ceva în neregulă. În toate meciurile de până acum, că am marcat sau am ratat, am mers pe cartea atacului”.