Sunt locuri pentru echipele Craiovei, numai să le poată ocupa!

0
91

Mircea Sandu după Comitetul Eexcutiv al FRF: „Craiova poate înscrie ambele echipe, dacă întrunesc condiţiile, iar ambele se pot numi Universitatea”

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că atât CS Universitatea Craiova cât şi FC Universitatea Craiova vor putea evolua în Liga a II-a dacă îndeplinesc condiţiile cerute pentru această divizie. „Echipa condusă de Mititelu trebuie să îndeplinească condiţiile de înscriere. Toate dosarele de la Liga a II-a vor fi analizate de o comisie. Dacă ambele echipe îndeplinesc criteriile, vor participa amândouă în Liga a II-a. Locurile sunt atribuite de instanţă şi de Adunarea Generală, nu de mine. Este o echipă a municipalităţii care coagulează vechiul club Universitatea, Ştiinţa, oameni de afaceri şi primăria. Cealaltă echipă, a lui Mititelu, are drepturile date de instanţă. Oricare trebuie să îndeplinească condiţiile regulamentare. Am văzut că s-au capacitat autorităţile şi au intrat într-o asociere cu oameni de afaceri şi cu clubul vechi, care are palmaresul, e foarte bine, aşa trebuie susţinută o activitate fotbalistică. Se pot chema ambele Universitatea Craiova, nu e nici o problemă. Eu o să le spun Ştiinţa şi Universitatea, ca să le deosebesc” a spus Sandu. După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Mititelu, conform unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, cât şi Primăriei Craiova, locuri neocupate până în prezent. Cluburile trebuie să îndeplinească mai multe condiţii pentru a fi înscrise în Liga a II-a, printre acestea numărându-se: să posede Certificat de Identitate Sportivă, să aibă stadion, să aibă sub contracte jucători şi antrenori, să aibă un centru de copii şi juniori. Pe arena „Ion Oblemenco” va evolua CS Universitatea craiova, în timp ce Adrian Mititelu va trece în dosarul de înscriere la FRF stadionul „Jiul” din Petroşani ca gazdă pentru meciurile de acasă.

CS Universitatea se refugiază la Bucureşti de frica lui Mititelu?

În cazul în care FRF nu-i va aproba dosarul de înscriere în Liga a II-a, Adrian Mititelu ia în calcul şi înscrierea echipei în Liga a IV-a Dolj. Finanţatorul a depus deja o cerere în acest sens la AJF Dolj, aceasta urmând să fie discutată în cadrul Adunării Generale a forului condus de Silviu Bogdan. Este posibil însă ca echipa lui Mititelu să nu îndeplinească toate condiţiile nici măcar pentru înscrierea în Liga a IV-a, aşa încât doar un loc în eşalonul al şaselea ar putea fi disponibil. Presiunile lui Mititelu au început deja asupra echipei rivale, CS Universitatea Craiova, iar anumite persoane aflate sub influenţa sa au ameninţat-o pe Lia Olguţa Vasilescu pe facebook, prin mesaje private. „Până acum au fost calmi suporterii FC. Azi, la un semn, probabil, îmi scriu în privat cu acuze de trădare. A mea, nu a lui Mititelu! Băieţi, vă fac un rezumat simplu! Nu are bani şi are 400 de procese! Mi-a spus acum o lună că el merge în Liga a 4-a, dacă nu cumva îi mai dau eu nişte milioane de euro de la primarie. Atunci s-a rupt filmul! Nu mai vrem umilinţe! Vrem fotbal, da? Aveţi echipa! Şi clubul mamă!“, a scris Olguţa pe facebook. Deocamdată, primarul Craiovei nu a cedat diverselor presiuni, însă sunt şanse destul de mari ca echipa CS Universitatea Craiova să nu înceapă pregătirile în Bănie, ci în Bucureşti, de teama altor diversiuni pe care le pregăteşte Adrian Mititelu. De altfel, acesta a fost şi motivul pentru care nu au fost dezvăluite până acum numele jucătorilor care vor face parte din lot.