Astăzi se reuneşte singura echipă a Doljului înscrisă până acum în ligile naţionale / Nicolae Ungureanu va antrena Podariul

0
92

Fostul fundaş al Craiovei Maxima îl înlocuieşte pe Victor Naicu, funcţia oficială fiind cea de director tehnic

Nicolae Ungureanu

Deşi a reuşit două promovări consecutive, cu CS Apă Craiova şi FC Podari, Victor Naicu nu a beneficiat de nici una dintre ele. Chiar dacă a primit credit iniţial din partea conducătorilor lui FC Podari, fiind sprijinit în special de Aurel Gheorghiţă, blondul tehnician s-a văzut exclus din planurile proaspetei divizionare C chiar înainte de startul pregătorilor. După un sejur pe litoralul românesc, la revenirea în Bănie Naicu a fost informat că nu va mai răspunde de destinele formaţiei podărene. Cel care l-a înlocuit este fostul fundaş al Craiovei Maxima şi al Stelei, Nicolae Ungureanu, care a antrenat ultima data selecţionata de juniori Under 17 a României. În vârstă de 56 de ani, Ungureanu a semnat deja contractul pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire şi va îndeplini oficial funcţia de director tehnic. „Am auzit lucruri frumoase despre echipa din Podari şi m-a tentat să vin aici. Eu sunt adeptul disciplinei si seriozităţii si cred ca jucătorii nu se vor abate de la ceste cerinţe, pentru că numai aşa putem face performanţă în liga a III-a”, a afirmat „Roşu” pentru Podari TV. Ungureanu are licenţă PRO şi a mai antrenat echipe precum: Universitatea Craiova, Internaţional Curtea de Argeş, Alro Slatina, FC Caracal, Minerul Mătăsari. Fostului tehnician, Victor Naicu, i se va propune colaborarea în continuare pe postul de antrenor principal, dar cu rol de secund, fiindcă responsabil de echipă va fi Nae Ungureanu. Antrenorul secund Dan Zdrâncă are şi el o ofertă de a pleca în străinătate, în cazul în care nu-i va da curs urmând să rămână în staff-ul Podariului. Ieri, Victor Naicu nu-şi accepta rolul destinat de conducerea clubului, considerându-se în continuare . „Ştiu că a fost adus domnul Ungureanu pe postul de director tehnic, dar, din ce cunosc, eu sunt antrenorul principal al echipei şi eu răspund de pregătire, de alcătuirea primului unsprezece şi de rezultate. Eu am stabilit reunirea lotului şi programul în contonuare. Dacă va fi să ne despărţim mi s-ar fi transmis deja. Eu îmi doresc să rămân, dar dacă se va decide altceva, nu am ce face. Deşi nu am mai vorbit de mult cu domnul Ungureanu, nu am nici o problemă să lucrăm împreună, dar cu condiţia ca eu să iau deciziile în privinţa echipei. Pentru noul sezon mi-aş dori să nu pierdem deloc şi chiar să ţintim promovarea în Liga a II-a, dacă bineînţeles conducerea clubului ne va acorda sprijin material”.

A plecat Boroiban, a venit Bârsan

Deocamdată, conducerea clubului are însă alte planuri pentru Naicu, dar şi pentru câţiva dintre jucători de care acesta era apropiat, aceştia fiind deja anunţaţi că nu li s-au mai prelungit contractele. Astfel, la reunirea lotului, prevăzută astăzi, la ora 17, pe stadionul din Podari, nu se vor mai prezenta portarul Alin Barbu şi jucătorii de câmp Răzvan Istudor, Ştefan Telea, Claudiu Sodoleanu, Marian Niţă şi Laurenţiu Boroiban. Ultimul a avut un diferend chiar cu primarul Podariului, Constantin Gheorghiţă, după meciul de baraj cu Recolta Dănceu, în urma evoluţiei slabe a brunetului atacant, care l-a avut adversar chiar pe omologul lui Gheorghiţă, edilul-şef de la Dănceu, în vârstă de 55 de ani. În schimb, a fost transferat adversarul Podariului din sezonul trecut, veteranul vârf de atac Costel Bârsan, cel care a marcat golul singurei victorii a Dunării Calafat în faţa Podariului din cele patru jocuri directe.  În vârstă de 36 de ani, Bârsan a mai evoluat la Gloria Bistriţa, FC Oneşti, CS Otopeni, Dinamo, Astra Ploieşti, FC Caracal, Alro Slatina şi Gandzasar Kapan (Armenia). De asemenea, lotul va fi completat cu câţiva jucători de la FC Caracal, portarii Turianu de la Rovinari şi Nedelcovici, care a apărat anul trecut la Fortuna Brazi. Pe 19 iulie FC Podari este programată să efectueze vizita medicală, iar la mijlocul lunii echipa va pleca în cantonament la Băile Herculane. Dacă sezonul va începe la jumătatea lunii august, cu lună mai devreme Podariul are programat primul meci oficial. Podărenii vor întâlni fosta reprezentantă a Doljului în eşaloanele naţionale, CS Apă Craiova, în cadrul primei runde a Cupei României, ediţia 2013-2014 programată de FRF.