SUA: Un Boeing 777 s-a prăbuşit pe aeroportul din San Francisco

0
104

Un avion Boeing 777 al companiei Asiana Airlines a luat foc pe aeroportul internaţional din San Francisco, după ce a aterizat forţat, sâmbătă după-amiază. Două tinere de naţionalitate chineză, în vârstă de 16 ani, Wang Linjia şi Ye Mengyuan, au fost găsite fără viaţă pe pistă. Alţi 182 de pasageri au fost răniţi, potrivit departamentului de Pompieri din San Francisco, citat de CBSnews. Autoritatea Federală Americană spune că la bord erau 291 de pasageri şi 12 membri ai echipajului. Toate zborurile de pe aeroport au fost anulate.

Printre pasagerii aflaţi la bord se număra şi vicepreşedintele adjunct al companiei Samsung, David Eun, care a postat pe contul său de Twitter o poză cu epava avionului însoţită de mesajul “Tocmai m-am prăbuşit pe SFO. Coada s-a rupt. Majoritatea pasagerilor par bine. Eu sunt bine. Incredibil…”. Acesta a mai adăugat: “Pompierii şi echipele de salvare sunt peste tot. Evacuează răniţii. Nu m-am mai simţit aşa de la 9/11”, conform mesajelor postate de Eun pe Twitter, citate de BBC News. Aceeaşi sursă relatează pe site-ul său că fotografiile postate pe Twitter arătau pasagerii evacuaţi pe ieşirile gonflabile de urgenţă. Jumătate din cabină a fost distrusă de incendiu, interiorul fiind vizibil din camerele video ale elicopterelor.

“Botul avionului era mai ridicat decât este normal pentru un avion în curs de aterizare şi mi-am spus că asta este ciudat”, a mărturisit Stephen Dear, un martor al accidentului, pentru ABC. “S-a apropiat din ce în ce mai mult şi am văzut cum coada loveşte solul”.

Boeing 777 sunt aparate de cursă lungă ce pot transporta între 300 şi 500 de pasageri, în funcţie de configuraţia avionului. Numărul mic de victime se datorează faptului că acest tip de aeronava permite evacuarea tuturor pasagerilor aflaţi la bord în mai puţin de 90 de secunde, în condiţiile în care se deschid doar jumătate din uşi.