“Vreau o şcoală ca afară”, la Craiova, pe 11 iunie

0
466
Profesori, elevi, părinți, cu toții am visat măcar o dată la “o școală ca afară”. Dar cum arată “școala ca afară”, aceea în care ne-am dori să predăm, să învățăm, școala unde să ne înscriem copilul? La ce ne gândim când ne imaginăm “o școală ca afară”? Clase frumos decorate? Manuale colorate? Profesori buni? Părinți implicați? Elevi cuminți? Note de 10?

E suficient să facem investiții în clădiri și dotări tehnice sau e necesară și o poziționare a interesului copiilor în centrul sistemului educațional, simultan cu o schimbare a mentalității în educație și o repoziționare a meseriei de profesor între cele mai căutate și respectate meserii în România? Întrebări care îşi aşteaptă răspunsuri.

Sâmbătă, 11 iunie, începând cu ora 9.30, în Craiova va avea loc Conferința SuperTeach cu tema “Vreau o școală ca afară”. Evenimentul va fi găzduit de Hotel Ramada. Gazdă și speaker va fi d-na Diana Brătucu, învățătoare, director al Școlii Gimnaziale “Traian”, facilitator Mentalitate Deschisă în Educație și liderul comunității SuperTeach Craiova. Speakeri vor fi, la eveniment, și prof. Daniel Ion, inspector școlar general al I.S.J. Dolj și prof. Alexandrina Năstase, inspector şcolar pentru Managementul resurselor umane.