Bilanțul infectărilor și deceselor, încă în creștere la nivel mondial

0
151

La nivel global, numărul de infectări cu noul coronavirus continuă să crească, deși pandemia cunoaște un regres mai ales în Europa. 7 milioane de oameni au fost infectați până acum cu coronavirus la nivel global, dintre care aproape 3 milioane și jumătate s-au recuperat, iar peste 400.000 au murit în lupta cu virusul.

Cele mai recente date arată că 7.091.666 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus la nivel global. Dintre aceste cazuri, 406.195 au fost închise prin decesul bolnavilor, iar 3.461.119 prin vindecarea lor. Cele mai afectate țări la nivel global rămân Statele Unite și Brazilia cu aproximativ 2 milioane de infectări, respectiv aproximativ 690.000.

Cu excepția Rusiei și Regatului Unit, pandemia cunoaște un regres considerabil în Europa. Spania și Italia, țările cele mai afectate de pe continent înregistrează în ultimele săptămâni un număr foarte redus de noi infectări și decese comparativ cu perioada de vârf.

Pandemia avansează însă, în continuare, în Brazilia, unde numărul noilor infectări zilnice este în continuare foarte mare, iar India pare că trece și ea printr-un vârf epidemic.