Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv de pe planetă (Forbes)

0
262

ronaldoAtacantul Cristiano Ronaldo, marea vedetă a echipei Real Madrid şi a selecţionatei de fotbal a Portugaliei, este cel mai bine plătit sportiv din lume, pentru al doilea an consecutiv, conform clasamentului publicat miercuri de revista economică americană Forbes.

Internaţionalul lusitan, câştigător al EURO 2016 şi al Ligii Campionilor 2017, a încasat 93 milioane dolari (82,6 milioane euro) în ultimele 12 luni din salarii (58 milioane dolari) şi contracte publicitare (35 milioane euro).

El îl devansează pe starul baschetului american LeBron James, campion al NBA cu Cleveland Cavaliers în 2016, care a acumulat venituri totale de 86,2 milioane dolari, locul al treilea fiind ocupat de un alt fotbalist, argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), cu 80 milioane dolari.

Elveţianul Roger Federer, fostul număr unu mondial al tenisului masculin, câştigător al Openului Australiei 2017, ocupă poziţia a patra, cu 64 milioane dolari, urmat de un alt jucător din NBA, Kevin Durant (Golden State Warriors), cu 60,5 milioane dolari.

Topul 5 stabilit de Forbes este compus din aceiaşi cinci sportivi ca şi în 2016, însă Messi a pierdut poziţia secundă, fiind devansat de “King James”.

O sigură femeie figurează în acest clasament care cuprinde 100 de sportivi, regina tenisului feminin, americanca Serena Williams, retrasă temporar din activitate după ce a rămas însărcinată. Cu 23 de titluri de Mare Șlem în palmares, cea mai mică dintre surorile Williams ocupă locul 51 în ierarhia Forbes, cu 27 milioane dolari.