Un nou ajutor în valoare de 200 de milioane EUR pentru persoanele strămutate

0
282

Comisia a anunțat ieri, 5 mai, un nou pachet de ajutor în valoare de 200 de milioane EUR pentru sprijinirea persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei.

Comisia a anunțat ieri, 5 mai, un nou pachet de ajutor în valoare de 200 de milioane EUR pentru sprijinirea persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei, în contextul Conferinței internaționale a donatorilor convocată în comun de Polonia și Suedia.

Președinta Ursula von der Leyen a declarat: „Astăzi sunt aici, împreună, cu un scop clar: să sprijinim poporul ucrainean, care, dând dovadă de curaj, luptă împotriva agresorului și își apără libertatea. Ne aflăm acum în cea de a 10-a săptămână de invazie brutală a Ucrainei de către Rusia. 10 săptămâni în care Uniunea Europeană a sprijinit ferm Ucraina. Astăzi, Uniunea Europeană a răspuns, încă o dată, apelului de a oferi sprijin Ucrainei. În numele Comisiei Europene, am promis 200 de milioane de euro pentru Ucraina. Iar luna trecută, în timpul unui eveniment de strângere de fonduri, s-au strâns 9,1 miliarde de euro pentru ucrainenii din interiorul și din afara Ucrainei. Știm că va fi nevoie de mai mult. Și vom continua să susținem Ucraina.”

https://romania.representation.ec.europa.eu/news/alaturi-de-ucraina-comisia-anunta-un-nou-ajutor-valoare-de-200-de-milioane-eur-pentru-persoanele-2022-05-06_ro