Peste 110.000 pachete cu țigări – confiscate la Porțile de Fier I

0
241

Ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat, pentru a intra în ţară, un cetăţean sârb, în vârstă de 51 de ani, la volanul unui autocamion cu remorcă. Acesta transporta, conform documentelor, paleți cu vată minerală şi cărămidă, din Serbia, pentru o societate comercială din România. Poliţiştii de frontieră au observat faptul că remorca nu avea aplicat sigiliu vamal, iar în interiorul acesteia au descoperit, ascunse prin metoda „capac”, mai multe cutii de carton ce conţineau ţigări fără timbru fiscal. Persoana în cauză şi ansamblul auto au fost preluate de polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, în vederea inventarierii încărcăturii, dosar instrumentat sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat.

În continuarea cercetărilor, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară și patru mandate de percheziție auto. În urma percheziției unuia dintre autoturisme, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor suma de 190.835 euro și 10.000 de lei, iar proprietarul acestuia, un cetăţean român în vârstă de 42 de ani, a fost adus cu mandat la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 110.697 pachete cu ţigări, diverse mărci. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 1.328.364 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.
În cauză, cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cei doi bărbaţi, cetăţeanul sârb și cetățeanul român implicat în activitatea infracțională, au fost reținuţi pentru 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.