340.000 de pasageri au zburat cu Wizz Air de pe Aeroportul din Craiova

0
374

Compania aeriană Wizz Air, liderul pieţei locale aeriene, sărbătoreşte anul acesta, la Craiova, trei ani de activitate. Din vara acestui an, oltenii vor putea zbura mai des către Anglia, fiind vorba de cinci zboruri săptămânale. Compania va lansa patru noi rute şi de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, spre Nurnberg, Milano, Madrid şi Munchen. Anul trecut, Wizz Air a transportat 4,5 milioane de pasageri din şi înspre România, faţă de 3,9 milioane de pasageri în 2014. Numai din Craiova au zburat peste 340.000 de pasageri

Owain Jones, Chief Corporate Officer al Wizz Air a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la Hotel Ramada că în ultimul an financiar al companiei au fost transportaţi peste 20 de milioane de pasageri, fiind funcţionale 28 de baze, plasate în 12 ţări. „Ne apropiem de cea de-a treia aniversare a operaţiunilor noastre, aici, la Craiova. Şi de curând am avut nişte anunţuri foarte importantă pentru operaţiunile noastre din România. Este o oportunitate bună, să venim aici, la Craiova, să vă spunem ce am realizat noi aici, în ultimul an, mai ales în Craiova. Cred că observaţi din datele prezentate… afacerea noastră devine din ce în ce mai puternică. În ultimul an financiar am transportat peste 20 de milioane de pasageri şi avem 28 de baze, în 12 ţări. Ieri (n.r. miercuri), am făcut un anunţ în Bucureşti, urmat de unul în Sibiu şi altul Suceava, despre evoluţia afacerii noastre în România. Am anunţat că vom deschide o nouă bază în Sibiu, anul acesta. Din 19 august, vom începe să operăm curse spre Nurnberg, de pe 20 august, spre Milano şi Madrid, iar pe 21 august, spre Munchen. Toate de pe baza din Sibiu. Astfel, Sibiu va deveni cea de-a şaptea bază a transportatorului aerian în România. Wizz Air va aloca, pentru acest aeroport, o aeronavă Airbus A320. Reprezentantul companiei spune că, pentru baza din Sibiu, vor fi angajate 36 de persoane, numărul total al angajaţilor în România ajungând la 700. Şi de  asemenea vom începe operaţiunile în Suceava. Compania aeriană adaugă şi această localitate pe lista oraşelor de operare, unde va lansa, din 19 august, zboruri spre Londra (Luton). Ceea ce înseamnă că vom avea 420 de rute, spre 120 de destinaţii, servind 38 de ţări, ceea ce înseamnă aveam cea mai reţea din Europa. Momentan, avem 2600 de colegi, care lucrează acum în 67 de avioare Airbus 320”, a subliniat reprezentantul Wizz Air.

„În ultimele 12 luni am avut peste 20 de milioane de pasageri”

Compania low-cost Wizz Air şi-a început activitatea în 2004 şi a reuşit să aibă cea mai extinsă reţea. „Noi, de când am început în 2004 activitatea avem o creştere puternică şi constantă şi după cum am menţionat, în ultimele 12 luni am avut peste 20 de milioane de pasageri. Pentru noi, anul 2015 a fost un an de referinţă. În februarie am fost listaţi la Bursa de la Londra şi este cea mai de succes listare la bursă a unei companii aeriene. Suntem o companie puternică şi stabilă din punct de vedere financiar. În luna mai când este aniversare noastră ne-am făcut un cadou, aducând un suflu nou brand-ului nostru pentru a reflecta modernitatea noastră. Suntem un brand modern cu costuri reduse. Să aducem clienţilor noştri servicii de calitate la preţuri reduse. Si succesul nostru s-a arătat foarte vizibil în octombrie când am avut 100.000 de pasageri şi acest lucru s-a întâmplat după 11 de ani de când ne aflăm pe piaţă. Iar creşterea noastră a fost vizibilă în noiembrie când am achiziţionat primul Airbus A 321, acesta are bineînţeles o legătură cu A 320, care îl folosim noi. În loc să aibă 180 de locuri, acesta are 230. Ceea ce îi conferă o superioritate de funcţionare eficientă şi este cea mai eficientă aeronavă din lumea şi cele 230 de locuri fac ca acest general să fie mai scăzut, ceea ce duce la costuri operaţionale reduse, astfel încât să avem cele mai scăzute preţuri din Europa”, a mai spus Owain Jones.

„The Air Transport World”, excelenţa pe piaţa europeană

Wizz Air a primit de la editorii publicaţiei „The Air Transport World” distincţia „Value Airline Of The Year”, una dintre cele mai dorite distincţii pe care o poate primi o companie aeriană. Acesta a fost un motiv de mândrie a conducerii companiei care a spus că filosofia Wizz Air nu este doar cea legată de preţurile scăzute, ci şi de calitatea serviciilor. „După cum am menţionat filosofia noastră nu este doar să oferim preţuri scăzute, ci de a oferi cele mai bun servicii, având cea mai bună echipă. Iar succesul acestei afaceri a fost încununat când Wizz Air a primit de la editorii publicaţiei „The Air Transport World” distincţia „Value Airline Of The Year”, una dintre cele mai dorite distincţii pe care o poate primi o companie aeriană.  Acest lucru demonstrează nu numai excelenţa noastră pe piaţa europeană, ci şi pe piaţa mondială, la mai multe categorii, care indică creşterea operaţiunilor, calitatea serviciilor noastre şi este o mare realizare pentru noi, pentru 2015. Dar bineînţeles că puterea noastră vine din plăcerea clienţilor noştri de a zbura cu noi. Clienţilor le place să zboare cu noi, nu pentru că le oferim cele mai mici preţuri, ci pentru că avem o echipă de colegi care oferă servicii, zi şi noapte la cele mai ridicate standarde, iar echipa noastră de colegi este una de care noi suntem foarte mândri. Ştim că avem o forţă de lucru foarte productivă, fie că ne referim la cei care zboară sau la cei care sunt în birouri, dar suntem foarte mândri că în fiecare bază a noastră avem posibilitatea de a angaja colegi din zonă, care le oferă o experienţă locală celor care zboară cu noi. Avem mereu oportunităţi de angajare”, mai susţine Chief Corporate Officer al Wizz Air.

Airbus A321, aeronava model

Staff-ul companiei a vorbit ieri şi de dotare, de calitatea tehnică a aeronavelor, dar şi de siguranţa pasagerilor. „Avem aeronave din familia Airbus, cu 180 de locuri şi mai nou, cu 230 de locuri, pentru Airbus 321. Configuraţia aeronavelor cu 230 de locuri este unică în Europa şi suntem prima companie din Europa care folosim această aeronavă cu 230 de locuri. Toate aeronavele noastre sunt noi, nu au mai mult de patru ani şi ne permit să livrăm servicii foarte eficiente. Momentan avem în flota noastră patru aeronave Airbus A321, iar următoarea aeronavă va fi livrată în mai, iar aceea nouă aeronavă va veni la baza din Bucureşti ş va fi prima aeronavă Airbus A321 care va funcţia în România şi vom începe a folosi această aeronavă pe rute principale, prima fiind Londra. Ştim din experienţă de până acum ca această  nouă aeronavă va schimba jocul complet şi ne bucurăm că va face parte din flota din România. Dar desigur că operaţiunile noastră nu ar însemna nimic dacă clienţii noştri nu ar fi mulţumiţi. Suntem foarte atenţi la serviciile oferite clienţilor noştri. Am adus astfel noi aplicaţii mobile, sunt disponibile gratuit. Ceea ce le permite clienţilor noştri să-şi rezerve zboruri la preţuri foarte mici, dar de asemenea şi să-şi rezerve serviciile pe care şi le doresc. Avem şi o campanie de discount-uri ceea ce face ca preţurile noastre scăzute să fie şi mai scăzute, iar de anul trecut am introdus pachetele pentru vacanţă, prin care clienţilor li se permite să facă rezervări atât pentru zboruri cât şi pentru hoteluri la preţuri cu reducere. În 2015 am avut 4,5 milioane de pasageri iar în momentul de faţă avem o cotă de piaţă de 30% şi acesta este o poziţie pe care suntem determinaţi nu numai să o păstrăm, dar să o facem mai mare. Cu noile baze pe care vrem să le deschidem vom continua să ajutăm să călătorească mai mulţi oameni, către mai multe destinaţii”, a mai spus reprezentantul Wizz Air.

Craiova: Cinci rute către trei ţări

Craiova este un punct strategic pentru operatorul Wizz Air. Trei ani de activitate în Oltenia reprezintă o perioadă plină de succes. „Ne apropiem de sărbătorirea celui de-al treilea an de activitate, aici, la Craiova. Am început operaţiunile acum trei ani, iar de doi, baza operaţională. Avem cinci rute către trei ţări şi până acum au zburat 340.000 de pasageri din Craiova, vom continua să ne îmbunătăţim serviciile din Craiova. De exemplu, zborul de la Craiova la Luton va fi de cinci ori pe săptămână în vara lui 2016. Au fost trei ani plini de succes la Craiova. Şi am recrutat echipa locală, de aici din zonă. De asemenea avem posturi şi în echipele de sprijin. Am investit şi în partea de catering, ca să avem toate produsele de aici din Craiova. Wizz Air este aşadar compania numărul unu din România. 2016 înseamnă că vom opera în nouă aeroporturi, cu colegi aflaţi în şapte baze, care vor zbura cu 19 aeronave şi vor zbura pe 114 rute către 16 ţări. Avem aeronavă nouă din iulie la Cluj şi în acelaşi timp vom începe primul drum între Bucureşti şi Cluj şi din iarna lui 2016 vom avea mai multe zboruri săptămânale. Wizz a adus democraţie în zborurile Europei Centrale şi de Est şi am făcut posibil ca foarte mulţi oameni să călătorească, ca de exemplu, preţul actual între Bucureşti şi Cluj este de 39 de lei şi credem că este un preţ foarte competitiv şi suntem convişi că foarte mulţi oameni din România vor zbura dintr-o localitate în alta”, a conchis Owain Jones, Chief Corporate Officer al Wizz Air.