Poliţiştii, „la vânătoare” de contrabandişti cu ţigarete

0
138

Poliţiştii craioveni au organizat, duminică, o razie de amploare pe linia verificării activităţilor de comerţ în domeniul ţigaretelor, produselor din tutun şi a altor produse acizabile. Toţi comercianţii din Piaţa Centrală a Craiovei au fost controlaţi de oamenii legii, dar şi maşinile care au intrat şi au ieşit, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 79.755 lei. În plus, au fost găsite şi confiscate 11.967 ţigarete,  în valoare de 6.447 lei.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, peste 150 de poliţişti de la formaţiunile de ordine publică şi poliţie rutieră, precum şi jandarmi, au desfăşurat, duminică, o amplă acţiune pentru combaterea comercializării ţigaretelor de contrabandă. În cadrul acţiunii au fost efectuate 560 de controale, din care aproximativ 300 la agenţi economici, iar 266 la mijloace de transport. Pe parcursul raziei oamenii legii au constatat o faptă de natură penală pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale şi au aplicat 128 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 79.755 lei. De asemenea, au fost descoperite şi confiscate 11.967 ţigarete, în valoare de 6.447 lei.

Astfel, în urma controlului efectuat în Piaţa Centrală din Craiova au fost depistate Dănuţa Ciocîrlan, de 42 de ani, Cătălina Matei, de 34 de ani şi Elena Matei, de 36 de ani, toate din Craiova, care ofereau spre vânzare produse din tutun supuse accizării, fără marcaje fiscale legale şi fără documente de provenienţă. Asupra acestora au fost găsite 97 pachete fără marcaje fiscale legale, de diferite mărci. „A fost luată măsura sancţionării contravenţionale a craiovencelor cu amendă în valoare de 1.500 lei fiecare, conform prevederilor Legii 12/1990R, totodată întreaga cantitate de ţigarete descoperită asupra lor fiind ridicată în vederea confiscării”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

De asemenea, la o persoană fizică autorizată, Dănuţ Tupangiu, poliţiştii au găsit 175 pachete ţigări fără timbru fiscal de marcaj aplicat de autorităţile române. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării urmând a fi sesizate organele vamale în vederea aplicării sancţiunii conform prevederilor Legii nr. 571/2003. În plus, a fost depistat şi Constantin Manolache, de 55 de ani, din comuna Izvoare, în timp ce oferea spre vânzare 1400 ţigarete de diferite mărci, fără documente de provenienţă. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 500 lei, iar ţigaretele au fost ridicate in vederea confiscării, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.