S-a extins zona metropolitană a Craiovei

0
122

De săptămâna trecută, în Zona Metropolitană a Craiovei au intrat şi oraşele Filiaşi şi Segarcea, precum şi comunele Coţofenii din Faţă, Calopăr şi Brădeşti. Prin aderarea acestor noi localităţi, componenţa a ajuns la 19 unităţi administrativ-teritoriale şi la o populaţie de circa 315.000 locuitori, autorităţile locale spunând că aceste date o situează între primele cinci zone metropolitane din ţară.

„Primarii comunelor membre din Zona Metropolitană Craiova au fost informaţi în legătură cu stadiile proiectelor actuale referitoare la trei proiecte bazate pe schimburi de bune practici între Zona Metropolitană Craiova şi alte Zone Metropolitane din ţările membre ale Uniunii Europene. Proiectele au ca obiectiv dezvoltarea unor relaţii parteneriale între Zona Metropolitană Craiova şi alte regiuni dezvoltate din ţările membre UE în vederea creşterii capacităţii de programare şi implementare a proiectelor cu finanţare UE”, au declarat reprezentanţii municipalităţii craiovene.

De asemenea, membrii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Craiova” au fost informaţi în legătură cu noul Plan Integrat de Dezvoltare (PID) pentru perioada 2014-2020, plan care a fost  realizat pentru toate localităţile componente. O altă propunere este şi realizarea unui studiu hidrologic pentru Zona Metropolitană Craiova, care este considerat ca o măsură necesară în vederea fundamentării noilor investiţii în reţelele de alimentare cu apă şi canalizare a apei menajere.