Razii de amploare în Craiova şi judeţ

0
130

Poliţiştii doljeni, împreună cu jandarmi, au organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o razie de amploare în Craiova, dar şi la nivelul judeţului, pentru prevenirea faptelor comise cu violenţă şi a abaterilor de la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Pe parcursul acestor activităţi oamenii legii au aplicat amenzi de peste 45.000 de lei, în total, câteva sute de şoferi au fost testaţi cu etilotestul, iar la un filtru rutier în comuna Bârca au fost descoperiţi doi tineri care aveau asupra lor un joint şi două pastile susceptibile a fi droguri. Ţigareta şi pastilele au fost ridicate pentru analize de laborator, iar cercetările au fost preluate de BCCO Craiova.

În cadrul raziei desfăşurate la nivelul judeţului Dolj, poliţiştii Secţiei 14 Rurale Bârca au oprit pentru control, la un filtru constituit în trafic, un autoturism Renault la volanul căruia a fost identificat Eduard Lică, de 19 ani, din Craiova, pasager fiind Liviu Dobre, de 25 de ani, din comuna Bârca. Cu ocazia controlului, asupra lui Eduard Lică a fost găsită o ţigaretă confecţionată artizanal (joint) şi două pastile de culoare roz, toate susceptibile de a fi droguri. “În cauză s-a întocmit dosar penal conform Legii 143/2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cercetările fiind preluate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, care au ridicat şi pastilele, împreună cu ţigareta, pentru analize de laborator”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

În plus, cei peste 170 poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţie de frontieră şi jandarmi au efectuat 57 de controale în baruri şi discoteci, fiind constatate 17 infracţiuni şi aplicate 102 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.792 de lei.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Craiova au acţionat peste 100 de poliţişti de la toate structurile, sprijiniţi de jandarmi din cadrul IJJ Dolj şi GJMB Craiova. Oamenii legii au instituit, pe străzile din municipiu, 22 de filtre rutiere, unde au fost oprite pentru verificări 650 de autovehicule. În plus, în urma descinderilor în baruri şi cluburi, au fost legitimate aproximativ 900 de persoane, o parte dintre ele fiind controlate sumar de arme albe.

“Pe parcursul activităţilor au fost constatate 4 fapte de natură penală pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale în conformitate cu prevederile legale şi au fost aplicate 241 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 23.570 de lei. Au fost reţinute în vederea suspendării 3 permise de conducere, iar 3 certificate au fost retrase”, a mai precizat agent principal Amelia Căprărin.