Președintele Consiliului Județean Dolj, în vizită la Cummins Generator Technologies România

0
185

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a vizitat, vineri după-amiază, fabrica Cummins Generator Technologies România, având şi o întrevedere cu reprezentanţii conducerii, Marius Lungu – director de fabrică şi Silviu Cuţulescu – manager de proiect, care au prezentat investiţia dezvoltată de companie pe una din platformele industriale ale Craiovei.

Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi-a manifestat interesul de a se implica alături de Cummins Generator Technologies România într-un proiect comun care să vină în sprijinul comunităţii craiovene. «Sunt realmente impresionat de investiţia pe care o dezvoltă Cummins Generator pe platforma industrială a Craiovei. Îmi aduce aminte de timpurile bune ale uzinelor craiovene, atunci când se lucra foarte mult atât pentru piaţa internă, cât şi pentru extern. Acest lucru am avut posibilitatea să văd că se petrece şi acum, în aceste hale de producţii ale Cummins, companie care a ştiut să transforme foste secţii de producție din Craiova într-o poveste de succes. Sunt 750 de angajaţi, mulţi dintre ei lucrând de-a lungul timpului la Electroputere Craiova. Numai de la începutul acestui an şi până săptămâna trecută au fost făcute 60 de noi angajări. Ceea ce spune mult despre o companie şi despre o investiţie serioasă, chiar şi în timp de criză economică. Investiţiile preconizate de managementul Cummins România numai în acest an se ridică la câteva milioane de dolari în ceea ce înseamnă tehnologii noi, precum şi în amenajările interioare şi exterioare ale fabricii.  Această întrevedere îmi confirmă încă o dată ceea ce am spus public în mai multe rânduri: în Craiova şi în Dolj avem forţă de muncă bine pregătită şi calificată. Generatoarele care ies din atelierele de producţie ale fabricii, se regăsesc astăzi la Aeroportul din Munchen, pe nava „Queen Mary”, la Spitalul Guy’s din Londra, la un mare stadion din Tokyo sau pe nave ale flotei americane. Am rămas plăcut surprins să aud că sunt foarte implicaţi şi în proiecte care vizează viaţa societăţii craiovene. Mi-am manifestat interesul pentru a intra alături de ei într-un astfel de proiect care vizează igienizarea şi refacerea peisagistică a parcului din faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Poate alături de noi vor mai intra şi alte companii mari care se găsesc în Craiova, pentru că prin acest tip de parteneriate putem ajuta comunitatea din care facem parte», a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Începutul unei colaborări dintre Cummins Generator Technologies şi autoritățile locale si judeţene

La rândul său, Silviu Cuţulescu, manager de proiect, a afirmat: „Faptul că investim în dezvoltarea fabricii din Craiova este un semn bun în primul rând pentru angajaţii noştri, cât şi pentru industria din zonă. Sunt sigur că fabrica noastră va deveni tot mai vizibilă în următorii ani. Implicarea în comunitate şi stabilirea unui mediu bun de lucru fac parte din priorităţile noastre. De altfel, acestea sunt două dintre practicile de excelenţă ale operaţiunilor Cummins”.

Directorul fabricii, Marius Lungu, a declarat că este convins că această vizită va deveni „începutul unei frumoase colaborări dintre Cummins Generator Technologies şi autoritățile locale si judeţene. Acţiunile noaste în comunitate au vizat atât reamenajarea unor spaţii din cadrul unor şcoli şi licee, cât şi cadrul educaţional al tinerilor craioveni”.

Cummins Inc are o cifră de afaceri de 17 miliarde de dolari și un număr de 44.000 de angajaţi în toată lumea. Fabrica de la Craiova, parte a Cummins Inc, a fost înfiinţată în anul 1999 şi are ca obiect de activitate producţia de generatoare electrice industriale, având peste 750 de angajaţi.