Joan Laporta redevine preşedinte la FC Barcelona

0
1023

Joan Laporta a câştigat alegerile pentru preşedinţia clubului FC Barcelona, revenind conducător al clubului, după 11 ani. Joan Laporta, în vârstă de 58 de ani, a obţinut 54 la sută din voturi şi i-a învins pe Victor Font (29  la sută) şi Toni Freixa (8 la sută). În precedentul mandat al lui Laporta, între 2003 şi 2010, FC Barcelona a obţinut 12 trofee, din care LIga  Campionilor de două ori.

Laporta a insistat în campania electorală pe: dezvoltarea academiei La Masia, unde sportivii să ajungă să iubească clubul, promovarea fotbalului feminin, restabilirea unui echilibru economic în cadrul clubului, transparență maximă pentru socios.

Imediat după anunţarea datelor alegerilor, Laporta a vorbit despre situația lui Lionel Messi, care mai are contract doar până la finalul acestui sezon. “Văzându-l pe Messi, cel mai bun jucător al lumii, votând alături de fiul său m-a emoționat și mi-a demonstrat că iubește Barca. Johan Cruyff i-ar fi spus să rămână, cu siguranță. Când pleci de aici, trebuie să pleci pe ușa din față. Propunerea mea va exista, dar va depinde de el. Nu banii vor fi cei mai importanți. După ce voi vorbi și cu restul angajaților, îl voi suna pe Messi. Dacă îl voi convinge? Depinde de el. Eu voi face tot ce pot în condițiile economice actuale”.

 

Foto: marca.com