A murit Adrian Bărar, fondator al trupei rock Cargo

0
1210

Veste cruntă pentru iubitorii de rock şi pentru lumea muzicală din România: a încetat din viaţă Adrian Bărar, fondatorul trupei Cargo, un chitarist de legendă, compozitor şi textier, precum şi producător muzical. Adi Bărar avea 61 de ani şi în ultimele săptămâni a fost internat la terapie intensivă, după ce s-a infectat cu coronavirus.

Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat pană azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Barar! 15.01.1960 – 08.03.2021. ”Și de-o fi și eu să mor/ Nu vreau să vă întristați!/ Să cântați și să jucați, până în zori… / Și dacă din când în când/ O să mă primiți în gând/ VOI FI APROAPE DE VOI!”, au scris membrii trupei Cargo pe pagina oficială de Facebook, versurile fiind din celebra piesă “Aproape de voi”.

Trupa Cargo a fost înfiinţată în Timişoara, în 1985, în formula: Adi Bărar (chitară), Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (bas), Dinel Tollea (clape) şi Nae Tarnotzi (voce). Apoi, Leo Iorga a fost cooptat ca solist, până în 1989, an în care Ovidiu Ioncu, alintat “Kempes“, a preluat “vocea” trupei, până în 2002, când acesta a plecat în Australia, iar Adrian Igrişan a devenit solist. Adrian Bărar s-a confundat practic cu trupa Cargo, al cărei lider a fost în permanenţă. Renumitele albume Povestiri din gară – 1992, Destin – 1995, Ziua Vrăjitoarelor – 1998, Spiritus Sanctus – 2003, au marcat rock-ul românesc, multe dintre piese fiind semnate de Adi Bărar. Dumnezeu să-l odihnească în pace!