Surclasată de FCSB, Craiova ratează ambele obiective în 5 zile

0
359

FCSB – Universitatea Craiova 4-1

Au marcat: Oaidă 23, 57, Tănase 80, Man 84 / Bărbuţ 45.

FCSB: A. Vlad 6 – Crețu 6, I. Cristea 6, Planic 7, Panțîru 6 – Oaidă 9, Ov. Popescu 7, D. Olaru (11 Vână 5, 70 Filip 7) – Fl. Tănase 8, Man 8, Coman 8 (82 Moruţan). Antrenor: Bogdan Vintilă. Rezerve: Niga – Miron,  Momcilovic, Ad. Petre.

Craiova: Pigliacelli 3 – Martic 2, Bălașa 3, Cosic 4, Bancu 6 – Nistor 5, Mateiu 5 (70 Qaka) 3, Cicâldău 3 – Bărbuț 6 (64 Ivan) 5, L. Nițu 5 (18 Koljic) 4, Baiaram 5. Antrenor: Corneliu Papură. Rezerve: L. Popescu – Dielna, Vătăjelu, Vlădoiu.

Arbitru: Istvan Kovacs 6.

Liga I nu se mândrea cu prea multe derby-uri care să aducă zeci de mii de fani pe stadioane, iar coronavirusul a lăsat-o şi fără unul dintre ele, FCSB – Craiova fiind cu porţile închise după anunţul lui Raed Arafat. Cele două echipe se întâlniseră ultima dată pe un stadion gol imediat după promovarea Craiovei, în 2014, atunci echipa lui Costel Gâlcă învingând-o cu 3-1 pe cea pregătită de Jerry Gane. Dacă la ultimul meci direct au căutat să se surprindă, schimbând aşezarea obişnuită în săptămâna disputei, de această dată cele două rivale şi-au păstrat sistemul regulat. Ca şi ultimul meci direct, am avut forfait-uri la început, câte unul de echipă. În decembrie, Soiledis şi Bancu au ieşit repede din meci, accidentaţi. Acum, Mihăilă s-a rupt încă de la încălzire, iar Olaru n-a mai rezistat pe teren, după o ciocnire dură cu Niţu.

Prima ocazie de gol a avut-o Man, la un corner, şut peste poartă. Craiova s-a deschis, nu a refuzat jocul, stil pe placul oamenilor de atac ai gazdelor. Golul nu putea să vină decât în poarta fragilei defensive craiovene. Pigliacelli a creat faza deschiderii scorului cu o pasă la Man, Coman a nimerit bara, de care s-a lovit Martic, iar Oaidă a marcat cu poarta goală, uluit şi el de şansa ivită. Mulţi mizau pe o gafă a lui Vlad, dar aceasta a venit de la Pigliacelli, cel care înlesnise victoria FCSB-ului şi în turul sezonului regular, când a scăpat mingea pentru golul lui Tsoumou. Craiova, căreia i-a fost anihilat tactic punctul forte, mijlocul, a fost groggy şi putea să mai încaseze. Cel mai aproape a fost la cornerul lui Man, care a izbit transversala. În final de repriză, la prima lor ocazie, oltenii au egalat. O acţiune prelungită s-a terminat cu centrarea lui Bancu pe bara a doua, de unde Bărbuţ a venit cu reluarea letală, printre Vlad şi bară.

Repriza secundă a început cu o presiune extraordinară a gazdelor, cu mai multe situaţii de gol şi nenumărate cornere. După câteva minute bune în care Craiova nu a reuşit să evadeze din careul propriu, inevitabilul s-a produs. Oaidă a făcut dubla, la fel cum un alt închizător, Breeveld, reuşise acelaşi lucru contra oltenilor, cu câteva zile în urmă, Cicâldău uitând de fiecare dată să-şi blocheze adversarul. Craiova s-a dezmeticit imediat, iar Baiaram a lovit ambele bare laterale, la o pătrundere excelentă pe stânga. Koljic, ieşit complet din formă, a ratat incredibil, după pasa ideală a lui Ivan. FCSB a revenit în ofensivă în ultimul sfert de oră şi a închis meciul. Tănase a marcat pe o contră plecată dintr-o pasă greşită la centru de Martic, iar Man a făcut 4-1, trecând prin şvaiţerul oltenesc, respectiv apărarea lui Papură.

E de mult o normalitate ca Universitatea să piardă cu FCSB, dar a devenit ceva firesc să piardă orice derby, fiindcă are nu mai puţin de 8 eşecuri la rând în meciurile cu FCSB şi CFR Cluj.  Oricum, după cele două dezastre de săptămâna aceasta, Craiova şi-a luat gândul de la ambele obiective şi mai joacă de acum încolo cam degeaba. Interdicţia fanilor va fi o acoperire, fiindcă oricum nu ar mai fi venit mulţi la stadion pentru meciuri de clasament cu Botoşani şi Astra. Ultimele reprezentaţii au fost caraghioase, Craiova fiind scoasă din Cupă de Iaşi, echipă care pierdea în continuu de 4 luni, şi de FCSB, care câştigase în 2020 numai o restanţă şi un meci de Cupă.