Oferte de angajare pentru studenții din anii terminali

0
328

La Universitatea din Craiova a avut loc, recent, o întâlnire între ambasadorii companiei Continental, din Sibiu, și studenți ai diferitelor specializări din cadrul Facultății de Științe. Aceștia au prezentat ofertele de angajare pentru studenții din anii terminali, dar și programul de Summer Internship pentru studenții din anii I și II. Scopul companiei este acela de a dezvolta tot mai multe dispozitive electronice pentru viitoarele mașini și, implicit, de a promova țara.

Compania oferă între 100 și 400 de locuri de muncă. Cei din anii terminali vor beneficia de cazare în Sibiu, unde se va susține interviul de angajare. Rezultatele de la interviuri vor fi comunicate în perioada septembrie-octombrie 2020.

Pentru studenții din anii I și II, echipa Continental vine cu oferta unui program de Internship a cărui durată poate fi începând de la o lună, până la trei luni, în funcție de disponibilitatea fiecărui student. Pe perioada Internship-ului, studenții vor beneficia de cazare în cămin, bonuri de masă, acces la cantină și salariu.

Pentru studenții din anul III, compania oferă o bursă de studiu în valoare de 500 de lei, lunar.  Aceasta se obține în urma unei testări, condiția fiind ca studenții să rămână să lucreze în companie între 8 și 10 luni, în funcție de perioada în care aceștia sunt bursieri. Cei care vor beneficia de bursă vor avea posibilitatea de a rămâne în companie fără a mai da un alt interviu.

Studenții care se vor prezenta la interviuri trebuie să aibă capacitatea de a programa în diferite diferite limbaje de programare, cum ar fi C sau Java.

“Principala calitate, pe care o căutăm la un potențial angajat, este motivarea. Căutăm oamenii cu potențial, nu oameni cu nivel. Trebuie să arate ca au înclinație în această direcție”, a precizat Horia Căpriță, reprezentant al companiei.

Unii dintre studenți susțin că distanța este o problemă și nu ar fi dispuși să se mute, iar alții au primit entuziasmați propunerea. În prezent, în compania Continental lucrează peste 200 de foști studenți ai Universității din Craiova.

În perioada 15-20 martie, o caravană de recrutare se plimbă prin toată țara pentru a lua interviuri de angajare. În Craiova va ajunge în intervalul 19-20 martie.

Compania Continental are o vastă experiență. Pe fiecare mașină condusă în Europa, după statistici, există aproximativ 2,1 de module electronice fabricate în Sibiu. Pentru mai multe detalii, studenții pot accesa site-ul companiei, www.continental-jobs.com.

ANDRADA ODINĂ

(Studentă Jurnalism, Universitatea din Craiova)