Deputat Ion Cupă, Vicepreședinte Național ALDE: ”Klaus Iohannis ar trebui să mediteze serios asupra oportunității unei noi candidaturi la președenția țării”

0
362

Retrimiterea Legii bugetului pe 2019 înapoiîn Parlament arată, încă o dată, totala inadecvare a ”președintelui” Iohannis la realitățile României. După ce a stabilit tristul record de a fi primul șef de stat din lumea democratică, care sesisează Curtea Constituțională asupra bugetului tării pe care o conduce, dl Iohannis recidivează în rea intenție. Nesocotind lecția de constituționalitate primită de la CCR prin raspunsul negativ la solicitarea sa, total neavenită.

Se pare că, domnia sa a fost setat pe modul ”Blocare Guvern”fără să realizeze că prin aceasta, aduce deservicii țării, milioanelor de români care îl vor sancționa sever și fără ezitare la urne. (dacă va candida!).

În pofida datelor pozitive despre economia românească,  Klaus Iohannis rămâneîncremenitîn proiectul păgubos ”Dărâmarea guvernului cu orice preț”.

Gestul lui Klaus Iohannis nu afectează însă doar Guvernul. El afectează bugetele locale și investițiile. Întarzierea bugetului înseamnă,întarzierea bugetelor comunităților locale. Sunt afectați primarii de la toate partidele. Comunități întregi vor avea de suferit, pentru că un om care ar fi trebuit să fie președintele tuturor, reușește să fie doar președintele lui și al intereselor sale înguste.

Această filosofie perdantă de a conduce un stat european trebuie eliminată prin vot la finalul acestui an și ALDE este convins că așa vor sta lucrurile.

Klaus Iohannis ar trebui să mediteze profund asupra oportunității de a mai candida, după cinci ani de contraperformanțe. Pentru România ar fi total neproductiv ca dl. Iohannis să mai calce cinci ani “în străchinile” unei funcții pe care nu știe, nu poate și nu vrea sa o gestioneze, așa cum o cer normele democratice europene  și spiritul Constituției noastre.

În privința Bugetului vom relua într-un timp cât mai scurt procedura de adoptare în Parlament. Important este săînchidem acest ciclu procedural câtmai repede și să eliminăm incertitudinile și neplăcerile create prin blocarea de către ”președinte” a Bugetului de Stat.

ALDE va continua să facă tot ceea ce este posibil pentru ca programul de guvernare, votat de cetățeniîn 2016, să fie dus la îndeplinire.

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ