Tradiții doljene la Târgul de Turism al Olteniei

0
611

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj participă și la cea de-a IV-a ediție a Târgului de Turism al Olteniei, într-unul din standurile Consiliului Judeţean Dolj din Centrul Multifuncțional Craiova, în perioada 8-10 martie 2019.

Vizitatorii târgului îi vor reîntâlni la standul C.J.C.P.C.T. Dolj pe Rodica și Viorel Dîlganu din Craiova, artizani apreciați pentru pictura tradițională pe obiecte decorative și de uz casnic din lemn. De asemenea, vor putea fi admirate ii, trăistuțe, covoare și carpete realizate în atelierul „Covorul oltenesc“ din comuna doljeană Măceșu de Jos.

La stand vor putea fi răsfoite și cărțile editate de-a lungul timpului de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, precum și diverse materiale de promovare a proiectelor instituției, unul dintre acestea fiind Festivalul – Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“, care celebrează anul acesta 50 de ani de existență.

La invitația Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj aduc la târg jocul și cântecul popular sâmbătă, 9 martie 2019, ansamblurile folclorice: „Ion Șerban“ de la Ișalnița – coordonat de Ionel Garoafă (ora 11:00); „Doina Mischiului“ de la Mischii – coordonat de Marga Chiurtu (ora 13:00) și „Bobocica“ al Casei de Cultură „Amza Pellea“ din Băilești – coordonat de Adrian Radu (ora 13:30).

Târgul va fi deschis în zilele de 8 și 9 martie în intervalul orar 10:00 – 18:00, iar duminică între orele 10:00 – 16:00.