Alb-albaştrii sub lupă / Ieşiţi din formă, chiar înainte de play-off

0
418

Pigliacelli – A oferit multe pase bune pe construcţie, a intervenit excelent la ocazia din prima repriză a lui Hambo. Parcă putea să facă mai mult la goluri. La primul a venit mingea pe centrul porţii, la al doilea a ieşit oarecum inoportun în tuşă, acolo trebuia să fie Briceag.

Martic – Evoluţie discretă, în nota echipei, fără să se remarce, cam de multe ori depăşit de Butean.

Kelic – Nu a făcut erori majore, din păcate s-a accidentat şi a ieşit la pauză. În pofida prestaţiei de la FCSB, rămâne cel mai bun stoper din lot, a făcut un sezon reuşit.

Tiago Ferreira – N-a fost nici de condamnat, dar nici n-a impresionat. Depăşit uşor în viteză de Hambo la ocazia din prima parte.

Briceag – E fără speranţă. Am crezut că parcurge o perioadă mai slabă anul trecut, că nu a jucat uneori pe postul lui, că poate suferă din cauza lipsei de continuitate, dar nu-şi mai revine. La 27 de ani, să ai atâtea gafe în apărare şi o lipsă acută de idei pe faza ofensivă…E greu de înţeles de ce i s-a prelungit contractul. Depăşit total de joc, inclusiv la fazele din care s-a marcat, la ocazia lui Llullaku din prima repriză. E haotic, nu se poziţionează bine, nici nu strânge în careu, nici nu atacă în bandă. Păcat că nu există nici la satelit un jucător de promovat pe acel post, sigur ar fi peste Briceag. A mai tras şi acel şut aiurea în prima parte…

Bărbuţ – El a iniţiat faza golului, dar a făcut prea puţin faţă de ce aşteptări sunt de la el. Îşi asumă prea puţine acţiuni, l-au „liniştit” adversarii cu câteva faulturi la început şi a dispărut din joc. O dată cu plecarea lui Mitriţă şi accidentarea lui Meza Colli are ocazia să dicteze ritmul şi nu se implică suficient în joc.

Mateiu – Poate a fost cel mai bun jucător al Craiovei în acest meci, a recuperat mult, a pasat bine, a tras un şut în prima parte, pe portar, dar nu se poate spune că a fost o evoluţie foarte bună. A fost „chior în ţara orbilor”. Ar merita însă convocarea la naţională, deşi Contra o să ne chinuie iar cu Anton.

Cicâldău – Una dintre cele mai slabe evoluţii ale sale la Craiova. De neînţeles, fiindcă fusese unul dintre cei mai buni anul acesta şi a fost odihnit şi în Cupă, când a jucat doar câteva minute şi a dat o pasă de gol. A pierdut şi acea minge în prima repriză la centru, la prima mare ocazie a oaspeţilor.

Nuno Rocha – Deşi a fost luat în colimator de la început de public, nu a fost cel mai slab meci al său şi nici nu a fost cel mai slab din echipă. A alergat mult, deşi fără folos, a ratat acea finalizare în startul jocului, singura ocazie a Craiovei cu excepţia golului. Rocha plăteşte tribut poziţiei ocupate, pe locul lui Mitriţă, şi a evoluţiilor din alte partide. Un alt minus, stilul său de joc pare unul dezordonat, incoerent. Nu merita acest tratament din partea fanilor, dar, încă o dată, a plătit pentru că publicul aştepta acolo un transfer important.

Cristea – Cam discret, nu prea a apărut în joc, deşi atunci când a făcut-o s-au creat ocazii, adică la şutul lui Rocha din debut şi la faza golului, când i-a pasat cu mâna lui Koljic. Pare că ar fi în conflict mocnit cu Mangia, nu se înghit reciproc. Italianul a făcut un gest de lehamite când Cristea a ratat la faza golului, iar jucătorul pare afectat de modul cum îl tratează antrenorul. Incredibil, deşi era suspendat în Cupă, Mangia nu l-a folosit deloc cu FCSB.

Koljic – A marcat şi atât. Nu are alte realizări, dar nici nu apare cât ar trebui în careu, unde îi este locul, îl vedem în bandă când ar trebui să fie la finalizare, ciudate aceste „trasee” pe care Mangia le concepe.

Donkor – Îşi poate asuma fără probleme ambele goluri, nu mai există alibiuri pentru el, are prea multe erori şi goluri pe conştiinţă. Nu înţelege nimeni ce marcaj a făcut la primul gol, iar execuţia de mai apoi te lasă fără cuvinte.

Mihăilă – Mulţi îl regretau că nu l-au văzut în primul 11, după ce l-au văzut au regretat că nu a rămas pe bancă. Nu a adus absolut nimic în joc, ba chiar şi-a tratat superficial adversarul lăsându-l să centreze la faza golului egalizator.

Drăghici – Nici nu s-a observat că a intrat.