Tudor Gheorghe susţine la Craiova două concerte cu casa închisă

0
63

Tudor Gheorghe„Îndrăgostiţi fără noroc” este concertul în premieră cu care maestrul Tudor Gheorghe începe turneul din această primăvară. „Deşi titlul te îndeamnă către nostalgie şi tristeţe, spectacolul este plin de viaţă şi de forţă, de speranţă. Nu e un spectacol trist”, ne asigură maestrul. La Craiova, Tudor Gheorghe oferă două reprezentaţii, astă-seară şi mâine-seară, în sala mare a Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, ambele cu casa închisă, urmând să continue turneul naţional – care cuprinde 24 concerte în 19 localităţi – până pe data de 15 mai.

Două au fost reperele care i-au creionat artistului ideea spectacolului. Unul ţine, bineînţeles, de poezie, în jurul căreia se ţese orice poveste a lui Tudor Gheorghe. «Pe mine mă interesează întâi poezia. Nu am poeţi preferaţi, am poeme preferate. Cu atât mai mult când vine vorba de iubire, cum se întâmplă şi în acest nou proiect intitulat „Îndrăgostiţi fără noroc”. Nu mi-a fost deloc uşor să fac o selecţie de poeme. Spectacolul începe pe versurile lui Romulus Vulpescu „…În fiecare zi ne batem joc de păsări, de iubire şi de mare…”, îşi continuă periplul prin poeme splendide semnate de Grigore Vieru, Mircea Micu, Macedonski sau Arghezi şi se termină în muzicalitatea versurilor lui Adrian Păunescu», precizează Tudor Gheorghe.

Aceste poeme de o rară frumuseţe sunt transpuse într-un sound inedit de chitară electrică, chitară bas, pian, clarinet, flaut şi oboi, muzica spectacolului fiind compusă de maestru şi orchestrată de dirijorul Marius Hristescu.