Teatrul „Colibri” se alătură campaniei UNITER „Artiştii pentru artişti”

0
84

Uniunea Teatrală din România (UNITER) a declarat deschisă cea de-a 16-a ediţie a Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, realizată în parteneriat cu instituţii de teatru şi care are ca scop sensibilizarea opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de existenţă şi sănătate. Sub semnul campaniei au programat deja spectacole 11 teatre din Bucureşti şi 21 din ţară, încasările urmând să intre în Fondul de Solidaritate Teatrală, special constituit pentru întrajutorarea artiştilor. Între acestea, şi Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova, care va prezenta vineri, 24 martie, ora 10.30, spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului”, dramatizare de Valentin Dobrescu după Ion Creangă, în regia lui Todor Valov.

Fata babei si fata mosneaguluiCampania Naţională „Artiştii pentru artişti” a fost iniţiată în anul 2002, fiind un program anual constant al UNITER, cu derulare continuă, având ca punct de vârf intervalul martie – aprilie. Un timp al solidarităţii teatrale, ţinând cont de faptul că în data de 27 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului.

«Împreună, venim în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor noştri pentru care scena rămâne o frumoasă amintire. Credem că această unitate a breslei – care se întâmplă de 16 ediţii încoace prin acest program – este un semn că prin teatru putem schimba vieţi. Se anunţă o lună martie plină de spectacole şi vă invităm cu inima deschisă să veniţi la teatru! Ştim cu toţii că fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un ajutor concret», este apelul lansat de UNITER.

Sub semnul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti” au programat deja spectacole 11 teatre din Bucureşti şi 21 din ţară (Timişoara, Sibiu, Miercurea Ciuc, Botoşani, Târgu Mureş, Oradea, Ploieşti, Brăila, Galaţi, Piatra Neamţ, Rm. Vâlcea, Bacău ş.a.), încasările urmând să alimenteze Fondul de Solidaritate Teatrală, special constituit pentru întrajutorarea artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă. Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală.

S-a alăturat campaniei şi Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova, care va prezenta vineri, 24 martie, de la ora 10.30, un spectacol de top din repertoriul propriu. Este vorba despre „Fata babei şi fata moşneagului”, dramatizare de Valentin Dobrescu după Ion Creangă, în regia lui Todor Valov, cu scenografia realizată de Stefka Kyuvlieva, pe muzica lui Alin Macovei-Moraru. În distribuţie: Oana Stancu, Alis Ianoş, Rodica Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Mugur Prisăcaru, Adriana Ioncu, Daniel Mirea. Spectacolul deţine Premiul pentru cea mai bună regie (Todor Valov, Bulgaria) şi Premiul pentru creaţie de păpuşi (Stefka Kyuvlieva, Bulgaria), obţinute la Festivalul Internaţional „Scânteia de Aur”, de la Kragujevac, Serbia.