Şoferul care a spulberat mai multe persoane în staţia de tramvai a fost reţinut

3
170

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au reţinut, ieri, pe şoferul care a spulberat, marţi după-amiază, mai multe persoane aflate în refugiul staţiei de tramvai de pe “Calea Severinului” din Craiova, după care a fugit. Bărbatul urmează să fie prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii ieri, de Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu accidentul de circulaţie produs marţi, în jurul orei 14.00. În baza probatoriului administrat şi a imaginilor de-a dreptul terifiante cu accidentul, ieri, procurorii au decis să-l reţină pe şoferul vinovat. “În continuarea cercetărilor în cauza privind accidentul de circulaţie produs pe o stradă din Municipiul Craiova, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus reţinerea inculpatului Preda Dumitru. Totodată, în cursul zilei de astăzi, 07.03.2012, procurorii îl vor prezenta pe inculpat, instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, se arată în comunicat.

Reamintim că, Dumitru Preda, de 23 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Anglia, pe strada “Pelendava”, după ce a virat pentru a intra pe “Calea Severinului”, din cauza vitezei cu care se deplasa a pierdut controlul direcţiei de mers şi a trecut peste refugiul pentru pietoni din staţia de tramvai, unde a lovit în plin cinci persoane, una dintre ele alegându-se cu leziuni grave. Autoturismul scăpat de sub control a ajuns pe celălalt sens de mers, unde a izbit un Volkswagen Jetta, oprit la semafor. Imediat după producerea accidentului, şoferul Mercedesului şi-a abandonat maşina şi a fugit de la faţa locului, prezentându-se ulterior la sediul Biroului Rutier Craiova.

3 COMENTARII

Comments are closed.