A murit legendarul antrenor croat “Ciro” Blazevic

0
300

Unul dintre antrenorii de legendă ai fotbalului croat, Miroslav Blazevic, a încetat din viaţă. Bolnav de cancer la prostată, “Ciro” Blazevic ar fi împlinit 88 de ani peste două zile. În 1998, Blazevic, ca selecţioner, a dus naţionala Croației până în semifinalele Cupei Mondiale. În optimile turneului din Franța, croații eliminau România, scor 1-0, după un gol marcat de Davor Suker, din penalty. În sferturi, Croația a trecut de Germania, apoi în semifinale era eliminată de Franța, viitoarea câștigătoare a trofeului, după o dublă a lui Thuram. Croaţii au cucerit bronzul, după ce au învins Olanda, în finala mică.

Ca jucător, Blazevic a evoluat la Dinamo Zagreb, Lokomotiva Zagreb, Sarajevo, Rijeka sau Sion, iar ca antrenor a pregătit multe echipe de club, printre care Dinamo Zagreb, PAOK, Rijeka, Nantes, Osijek, Varteks, Hajduk Split, Shanghai, Sion, Lausanne, Grasshoppers, dar şi naţionalele Croaţiei, Elveţiei, Iranului sau Bosniei.

Actualul selecţioner al Croaţiei, Zlatko Dalic, i-a dedicat lui Blazevic medalia de bronz câștigată recent de Croația la CM 2022. Dalic a fost secundul lui ”Ciro” la Varteks Varazdin.