Studenţii români din străinătate, premiaţi pentru rezultate excepţionale

0
75

Tinerii cu cele mai bune rezultate pe plan academic şi extracurricular în străinătate vor fi premiaţi astăzi în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate. Evenimentul se va desfăşura de la ora 18.00, la Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza.

Cea de-a cincea ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate va reuni aproximativ 1.000 de studenţi, absolvenţi, personalităţi ale societăţii româneşti, diplomaţi, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi jurnalişti, pentru a-i sărbători pe tinerii care în anul academic 2012-2013 au făcut ca România să fie mândră de ei. Rezultatele remarcabile ale studenţilor vor fi recunoscute prin opt categorii de premii: Studentul Român al Anului în Europa – nivel universitar şi nivel post-universitar; Studentul Român al Anului în America de Nord – nivel universitar şi nivel post-universitar; Studentul Român al Anului pe Alte Continente; Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România şi, nu în ultimul rând, Premiul Special în Arte, pentru care juriul prezidat de Acad. Prof. Univ. Dr. Ionel Haiduc a selectat 44 de tineri din cei peste 200 înscrişi în competiţie. Printre tinerii eminenţi se numără şi craioveanca Diana Patricia Danciu studentă la University of Cambridge, finalistă la categoria Studentul Român al Anului în Europa – nivel universitar. Atât Diana, cât şi toţi ceilalţi finalişti reprezintă modele de succes în societatea noastră şi sunt exemple fireşti ale ambiţiei şi reuşitei pe plan academic şi profesional.

5 ani de activitate internaţională

Evenimentul  marchează atât premierea distincţiei în educaţie internaţională, cât şi serbarea a 5 ani de existenţă a Ligii Studenţilor Români din Străinătate. La începutul fiecărui an calendaristic, voluntarii LSRS se întâlnesc în cadrul Adunării Generale. Evenimentul a avut loc luni, 6 ianuarie, ora 15:00 în sala Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Membrii s-au întâlnit nu doar pentru a prezenta raportul de activitate a Ligii pentru 2013, ci şi pentru a recunoaşte implicarea şi a oferi premiile pentru Voluntarul LSRS al Anului 2013 şi pentru Filiala LSRS a Anului 2013. Pentru activităţile deosebite din anul 2013, câştigătorii sunt Andrei Dincă (la prima categorie) şi Filiala LSRS Franţa (Filiala LSRS a Anului).

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor şi absolvenţilor români de peste hotare un cadru deschis de dialog şi acţiune. LSRS promovează iniţiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele reorientării lor spre ţară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a sprijini contribuţia lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi echidistantă.