Adjunctul secretarului de stat american, în vizită la Bucureşti

0
68

Adjunctul secretarului de Stat Victoria Nuland efectuează o vizită la Bucureşti în perioada 10-11 ianuarie, în cadrul unui turneu european care a început marţi, în Olanda, şi care include vizite în Germania, Lituania şi Franţa, anunţă Departamentul de Stat într-un comunicat postat pe site.

La Bucureşti, Nuland se va întâlni vineri şi sâmbătă cu oficiali de rang înalt şi membri ai societăţii civile, cu care va discuta despre relaţiile bilaterale, probleme regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept, potrivit comunicatului emis de Biroul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat.

Adjuncta secretarului de Stat american John Kerry a efectuat marţi o vizită la Haga, unde s-a întâlnit cu oficiali guvernamentali, cu care a discutat despre relaţiile bilaterale şi alte probleme de politică externă, inclusiv despre planificarea Summitului Securităţii Nucleare, comerţul transatlantic şi parteneriatul în domeniul investiţiilor şi colaborarea între Statele Unite şi Olanda în probleme globale şi europene. medifax.ro