Alb-albaştrii sub lupă, după Botoşani – Craiova 2-2

0
711

Lazar – Nu i se pot imputa golurile, dar ezitările sale la aproape orice minge care ajungea în zona sa sunt uluitoare, pentru un portar cu experienţa sa şi cu cota pe care o avea înainte de a veni la Craiova. Nu conferă echipei siguranţă, iar jocul de picior este net inferior lui Pigliacelli. A avut totuşi două intervenţii OK, la un şut plasat, dar fără intensitate, în primul sfert de oră, şi la cel de la mare distanţă al lui Papa, în partea a doua.

Vătăjelu – A fost schimbat pentru a nu risca o eliminare, având galben şi un jucător al Botoşaniului pe conştiinţă, Petkovic accidentându-se în primele minute, după contactul cu Vătăjelu. În alte condiţii, nu ar fi avut sens înlocuirea lui cu Vlădoiu. Ca şi lui Bancu, lui Vătăjelu pare să-i convină sistemul cu 3 fundaşi, având posibilitatea de a urca, deşi la el apare problema piciorului invers, fiind folosit fundaş dreapta.

Vlădoiu – Acum un an şi jumătate am fi putut paria pe el, acum nu i se întrevede niciun viitor în Bănie. A regresat, orice apariţie a sa în teren este riscantă de-a dreptul. A făcut iar destule erori şi numai o centrare de calitate. Craiova nu are fundaş dreapta de la plecarea lui Martic. Reghe a încercat vreo 6-7 variante acolo, niciuna nu a confirmat. Poate ar trebui să i se dea o şansă şi lui Mitran, până când se va mai încerca o achiziţie pe acel post.

Bălaşa – Un alt jucător care nu se ridică de mai mult timp la înălţimea aşteptărilor. Are deja doi ani în Bănie şi inconstanţa sa este proverbială. Şi în acest meci a fost depăşit uşor, pare nervos, deşi nu are motive. Şi cu Filiaşiul a avut nişte ieşiri complet neadecvate, şi-a lovit adversarii şi a băgat nişte alunecări periculoase şi inutile. La primul gol l-a pierdut Fili pe drum, la al doilea a alunecat prin careu în tentativa de a ajunge la Edjouma. Oricum, nu merită încredere în continuare, iar accidentarea lui Găman este o mare pierdere.

Screciu – Deja se ştie că în fiecare meci are cel puţin o gafă, dar Reghe insistă cu el. Îşi poate asuma o vină şi la primul gol, când a luat „urechi”, şi în prelungiri le făcuse cadou gazdelor victoria, dar Ongenda n-a prins poarta la mingea servită ideal de Screciu.

Marius Constantin – N-a făcut un meci grozav, dar parcă a fost mai sigur decât mai tinerii săi colegi din defensivă, el a părut cel mai familiarizat cu apărarea în 3, a jucat mulţi ani în acest modul. Schimbat pentru că risca şi el o eliminare, va lipsi în meciul următor, la Voluntari.

Papp – Până acum pare să se descurce OK, chiar dacă vine după o lungă perioadă de inactivitate, să sperăm că va atinge rapid potenţialul de acum un an.

Bancu – Un meci bun făcut de căpitanul Ştiinţei, şi-a trecut în cont un assist, a scos un penalty şi a avut două şuturi bune cu dreptul, blocate de portarul Pap. În sistemul 3-4-3 se simte excelent, are capacitate de efort, apare des în jumătatea adversă, cu realizări.

Căpăţână – A mai fost încercat de Reghe la închidere, n-a convins nici acum, a fost schimbat la pauză după o prestaţie slabă. Nu e jucător de Universitatea, cu toată admiraţia pentru abnegaţia sa, a fost încercat pe mai multe posturi, n-a dat satisfacţie pe niciunul. Spre exemplu, Malcolm Edjouma, un jucător luat gratis de Botoşani de la Viitorul, are potenţial remarcabil, chiar dacă are nevoie să-şi corijeze unele intrări. Oricum, e mult peste Mateiu, Creţu, Căpăţână, Vînă sau Fedele.

Creţu – De data aceasta nu a intrat rău, a adus un plus faţă de Căpăţână. Eficient în defensivă, a încercat şi pe construcţie să creeze superioritate, deşi nu are calităţile necesare. Problema a fost că a apărut şi Vînă pe teren.

Nistor – Face parte din genul de jucători care te scot din sărite cu erorile lor, dar aproape în fiecare meci este implicat în fazele importante. I-a centrat ideal lui Koljic, a avut o prestaţie bună, dar pe final a exagerat din nou cu pasele greşite, multe dintre ele care păreau chiar banale, inclusiv cu acele cornere bătute în adversarul de pe colţul careului mic.

Gustavo – Revenit în primul 11, n-a părut în apele lui în primele minute. Deşi activ, n-a reuşit mare lucru, dar treptat a fost mai inspirat, pentru ca în partea secundă să şi marcheze. Nu se vede pe nicio reluare că ar fi preluat cu mâna la faza din care a egalat la 2. El şi Nistor au abuzat de centrări în primul adversar la fazele fixe, una dintre cele mai enervante faze ale Universităţii.

  1. Vînă – Doamne ferește! Când vedem cine poartă numărul 10 ne cutremurăm, simţim că nu merităm să intrăm nici în play-off. I-a pus de vreo două ori pe contraatac pe moldoveni, a ezitat când a avut mingea pe dreptul la marginea careului, etc. Oricum, nivelul şi l-a etalat cel mai sugestiv în meciul cu Filiaşiul, jucătorii de liga a treia fiindu-i superiori. Nu înţelege nimeni ce mai caută pe teren, ce caută la Craiova, îl preferam pe Baiaram sau Câmpanu oricând. Să încercăm un schimb Vînă-Boboc, poate îl vrea Hagi să-l “resusciteze”. 🙂

Ivan – A vrut mult, a reuşit puţin, mult prea puţin. Risipă mare de energie, s-a implicat permanent în joc, pe ambele faze, numai că nu i-a ieşit aproape nimic, ratând inclusiv penalty-ul, a tras „telefonat”. E clar că Universitatea nu are un executant de lovituri de pedeapsă, au ratat Gustavo, Houri şi Nistor, au făcut-o în trecut de prea multe ori şi Koljic, Cicâldău sau Mitriţă. Poate ar trebui să revenim la Marius Constantin, chiar dacă probabil se va insist pentru un jucător de atac, pentru a-i creşte cota şi pentru a-i spori încrederea.

Koljic – Un meci bun al său. Deşi a ratat acea mare ocazie, reluând în transversală, a marcat apoi şi a fost prezent în joc. Neinspirată schimbarea lui, mai ales că tocmai obţinuse încă o lovitură liberă în jumătatea adversă, părea că mai poate, iar înlocuitorul său, Markovic, a fost absent.

Markovic – Deja lehamitea sa este enervantă. Păcat de calităţile sale. În afara unui un-doi la marginea careului n-a existat, iar spre câteva mingi n-a catadicsit să alerge.