Juniorii under 17 ai Craiovei iernează pe primul loc

0
156

Echipa pregătită de Daniel Mogoşanu este lider, în timp ce juniorii A se află pe locul 5 după 16 etape

junioriElitele B ale Universităţii Craiova au câştigat cu 2-1 la Iaşi, în ultimul meci oficial din 2016. Victoria oltenilor, coroborată cu înfrângerea lui Dinamo Bucureşti contra celor de la Regal Bucureşti au făcut ca juniorii Știinţei să urce pe prima poziţie a clasamentului, cu 38 de puncte şi cel mai bun golaveraj, devansând Viitorul şi Dinamo. În meciul din Copou, au marcat pentru Universitatea: Mihăilă 15, Gârbiţă 17. Daniel Mogoşanu nu i-a avut la dispoziţie pe cei mai buni jucători ai săi, Vladimir Screciu şi Iovan Markovic, folosind echipa: Bobonete – Niţuică, Constantinescu, Sima, Pătulea – Șerban, Dobre – Mihăilă, Pacionel, Gârbiţă – Cercel (50 Stăiculescu). În partea a doua a sezonului, Universitatea Craiova va mai disputa 10 partide în care are drept obiectiv menţinerea pe unul dintre primele două poziţii ale clasamentului, fapt care ar echivala cu calificarea în semifinalele campionatului naţional. „Performanţa realizată până în acest moment de juniorii B este importantă, având în vedere că evoluăm într-o serie grea, avându-i adversari pe Viitorul Constanţa, Dinamo Bucureşti, Regal Bucureşti, printre cele mai puternice centre de copii din România. Cu atât mai mult cu cât pe toată această perioadă am avut la dispoziţie un lot restrâns de jucători. Încercăm să realizăm o performanţă de acest gen, dar nu va fi un capăt de ţară dacă nu o atingem. Principalul obiectiv al Centrului rămâne acela de a furniza jucători către echipa a doua, apoi mai departe către prima echipă” spune Silviu Bogdan, managerul centrului de copii şi juniori al Universităţii.

La Liga Elitelor under 19, etapa a 16-a, CSMP Iaşi – Universitatea Craiova  1-2, au marcat pentru olteni: Rodeanu 12, A. Popescu 46. Antrenorul Bogdan Budescu a folosit formula: Costoaie – Borţa, Cojocaru, Ion, Andrei – Hodea, Țoiu – Buzan (85 Băloi), A. Popescu (88 Cîrlig), Bîrzan (65 Gunie) – Rodeanu.

 „Faptul că din cadrul Centrului de copii şi juniori au promovat doi juniori la prima echipă. Vlădoiu, care a debutat în Liga 1 pe terenul campioanei en-titre Astra Giurgiu, născut în 1998, şi Vladimir Screciu, primul jucător născut după 2000 care a evoluat în acest sezon, primele sale minute fiind pe Arena Naţională cu Steaua. În plus, echipa a doua este formată în proporţie covârşitoare din copiii Centrului, aceasta fiind rampa de lansare către prima echipă. În această pauză de iarnă vom încerca să consolidăm toate loturile de juniori, prin aducerea unor jucători în primul rând din Craiova şi din zona Olteniei, pentru că ei înţeleg cel mai bine spiritul Universităţii Craiova. În cazuri excepţionale vom aduce şi jucători din alte zone ale ţării. Aşteptăm în orice moment copii care să vină către clubul nostru pentru a realiza performanţe împreună, selecţia fiind permanentă, deschisă tuturor celor care vor şi pot să joace în tricoul Universităţii Craiova” a declarat Silviu Bogdan pentru site-ul oficial al clubului din Bănie.