Au furat dale din trotuar pentru că aveau nevoie în gospodărie

0
57

Doi băileşteni care aveau nevoie în gospodării de nişte dale din beton au găsit o modalitate inedită de a face rost de ele, care însă le-a adus un… dosar penal. Cei doi, profitând că strada pe care o “ochiseră” nu era circulată, au scos dalele chiar din trotuar, luni după-amiază, numai că, spre ghinionul lor, au fost prinşi de jandarmi chiar în timp ce încărcau “prada” în maşină.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj, luni după-amiază, în jurul orei 17.00, efectivele Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Băileşti au observat, pe strada “Nicolae Bălcescu” din Băileşti, două persoane ce încărcau într-un autoturism mai multe dale din beton. Jandarmii i-au oprit, i-au legitimat, stabilind că este vorba despre Veronica Paraschivoiu, de 42 ani, şi Emil  Stoicescu, de 49 ani, ambii din localitate, din verificări rezultând că cei doi, profitând de faptul că strada nu era circulată, au scos de pe trotuar 38 de dale din beton, în valoare de aproximativ 400 lei.

“Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, ce urmează să fie înaintate organelor competente pentru soluţionare, iar dalele au fost predate angajaţilor Primăriei Băileşti”, a declarat lt. Ion Ţapu, ofiţer de relaţii publice al IJJ Dolj.