Recital pe versuri soresciene susţinut la Craiova de artistul Sergiu Cioiu

0
106

La invitaţia Teatrului Naţional Craiova (TNC), artistul Sergiu Cioiu va susţine sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 17.00, la Sala „Ion D. Sîrbu”, un recital extraordinar prilejuit de lansarea dublului album „Pe cine numim… EU”, produs de Eurostar (România) & ConArt (Canada). Albumul pune în valoare creaţia unui mare poet: pe primul disc, Sergiu Cioiu interpretează cântece de Dan Stoian pe versuri de Marin Sorescu, iar pe cel de-al doilea recită poeme soresciene. Spectacolul a fost itinerat în Canada (Ottawa, Toronto, Montreal), iar acum, în România, într-un turneu care cuprinde şi Slatina (12 noiembrie, Centrul Cultural „Eugen Ionescu”) şi Caracal (13 noiembrie, Teatrul Naţional).

«În 7 octombrie, exact când împlinea 77 de ani, Sergiu Cioiu se adresa publicului din Ottawa, Canada, printr-un recital special, muzical, poetic, tandru şi ironic, intitulat „Pe cine numim… EU”. Titlul este un vers dintr-un poem de Marin Sorescu, în care poetul ne avertizează să fim foarte atenţi! Să fim atenţi, mai ales, pe cine numim… „Eu”. Acest „Eu” ascuns sub atâtea măşti… întocmai ca la teatru», se menţionează într-un comunicat de presă al TNC.

Naţionalul craiovean, care poartă numele marelui scriitor, se declară onorat să aducă acest tribut propus de un magician al scenei cum este Sergiu Cioiu, «cel care într-un spectacol recent, „Râsul-plânsul-iubirea”, susţinut în luna mai, a fermecat spectatorii din Sala „Amza Pellea” cu vocea sa unică, dar şi cu verva, umorul şi melancolia proprii unui artist total».

Sergiu Cioiu mulţumeşte celor care doresc să încurajeze revenirea sa în actualitate cu acest recital care se adresează românilor din toată lumea. Artistul prezintă spectacolul pentru tinerii care mai îndrăgesc muzica uşoară, pe versurile unui mare poet, dar şi pentru maturii care îşi mai amintesc că artistul debuta în urmă cu 50 de ani în sălile Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.