Numărul inovaţiilor Ford vor atinge cote record în 2016

0
346

fordPlatforma de transport electrică Carr-E; tricicleta electrică rabatabilă TriCiti; şi scaunul electric cu rotileşi auto-încărcare eChair, printre finaliştii concursului de inovaţii destinat angajaţilor Ford. Concursul de Mobilitate “Ford Last Mile” primeşte propuneri pentru peste 600 de dispozitive electrice de asistenţă personală de la angajaţii Ford din toată lumea pentru transportarea oamenilor şi obiectelor înzonele urbane. Numărul angajaţilor Ford care au înregistrat invenţii a atins un nivel record şi se estimează că numărul invenţiilor totale va stabili, de altfel, un record anual în 2016.

         Un sistem de transport personal inovativ menit să încapă în spaţiul din portbagaj care de obicei este ocupat de roata de rezervă,  este printre finaliştii unui concurs Ford menit să creeze soluţii de mobilitate „last mile” viitoare pentru zonele urbane. Carr-E – dezvoltată de Kilian Vas, un inginer de sisteme Ford din Koln, Germania – a fost printre cele 633 de propuneri pentru soluţii de mobilitate personală create de angajaţii Ford ca parte a “Concursului de Mobilitate Last Mile” pentru a dezvolta dispozitive electrice de asistenţă personală care vor îmbunătăţi transportul în zone în care vehiculele nu sunt permise sau nu sunt practice şi care-i ajută pe oameni să ajungă la destinaţia finală.

„A trebuit să reinventăm roata, să identificăm noi abordări privind mobilitatea

         Carr-E poate transporta persoane sau obiecte de până la 120 kg, are o autonomie de 22 kilometri şi o vitezămaximă de 18 km/oră. Soluţia de transport inovatoare este printre finaliştii concursului de invenţii împreună cu TriCiti – o tricicletă electrică rabatabilă care poate fi uşor adaptată într-un cărucior de cumpărături sau intr-un vehicul pentru golf; şi conceptul e Chair – un scaun cu rotile electric care poate fi încărcat autonom într-un vehicul. „A trebuit să reinventăm roata, să identificăm noi abordări privind mobilitatea. Când am dezvoltat Carr-E, am fost inspirat de implicarea Ford şi extinderea implicării companiei Ford dincolo de zona auto, respectiv în proiecte de mobilitate, dar sunt conştient şi de cât de rapid se dezvoltă oraşele şi de faptul că transportul în zonele urbane va deveni din ce în ce mai complicat. Am vrut să creez un dispozitiv care face ca naveta să fie mai uşoară şi mai distractivă”, a declarat Vas.ford 1

Soluţia de transport rabatabilă poate fi adaptată să transporte cumpărături

Vas a colaborat cu colegul său Daniel Hari şi managerul său dr. Uwe Wagner şi a lucrat cu designeri Ford Europa şi specialiştii în prototipuri de la RWTH Aachen University pentru a crea Carr-E. Dispozitivul cu patru roţi este menit să complementeze utilizarea unui vehicul şi a-i sprijini pe navetişti în ultima parte a călătoriei lor, între locul de parcare şi destinaţie. Carr-E poate fi folosit şi pentru a transporta obiecte grele.Utilizatorii pur şi simplu plasează obiectul pe dispozitiv şi acesta va urma un transmiţător electronic pe care îl au în posesie. TriCiti, dezvoltat de James Neugebauer, Torsten Gerhardt şi Robert Spahl – angajaţi în cadrul Diviziei de Design Vehicule, Ford Europa este proiectat să transporte atât persoane cât şi obiecte. Soluţia de transport rabatabilă poate fi adaptată să transporte cumpărături sau obiecte precum genţi de golf şi poate fi uşor luată în transportul public sau depozitată într-un vehicul. TriCiti are o autonomie de 30 de kilometri şi o viteză maximă de 20 km/oră.

Peste 3500 de angajaţi au prezentat şi depus invenţii

eChair este dezvoltat de Gunther Cuypers, Robin Celis şi David Longin – ingineri la Centrul de Testare Ford de la Lommel, Belgia şi este menit să ofere o mai mare independenţă persoanelor cu mobilitate redusă. „Inovaţia şi gândirea diferită se află la fel de mult în centrul proceselor mentale ale inginerilor noştri ca atunci când Henry Ford a început să transforme felul în care ne deplasăm. Dispozitivele de asistenţă personală îi pot ajuta pe oameni să acopere rapid şi uşor kilometrii finali ai călătorieilor şi să transport e obiecte grele pe care nu ar putea să le care…”,  a declarat Walter Pijls, supervizor, Managementul Inovaţiei pentru Mobilitate, Ford Europa. Se estimează că numărul inovaţiilor Ford vor atinge cote record în companie în 2016, depăşind recordul de anul trecut de peste 6.000. Numărul angajaţilor Ford care creează invenţii a atins cote record de la începutul anului 2015, astfel că peste 3.500 de angajaţi au prezentat şi depus invenţii pentru prima dată.