Doljeanul care şi-a ucis bunica vitregă, condamnat definitiv la 12 ani de puşcărie

0
61

omorBărbatul de 32 de ani, din comuna doljeană Rast, arestat în luna februarie a.c. după ce şi-a ucis bunica vitregă, în vârstă de 71 de ani, cu mai multe lovituri de cuţit, a fost condamnat definitiv. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova i-au respins, la sfârşitul săptămânii trecute, apelul declarat împotriva hotărârii din septembrie a Tribunalului Dolj prin care a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Autorul a recunoscut totul în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi apoi în faţa judecătorilor, declarând că s-a enervat foarte tare pe bătrână pentru că n-a vrut să recunoască o discuţie pe care o avusese cu o rudă despre problemele medicale pe care le-ar fi avut el.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, vineri, 4 noiembrie a.c., apelul declarat de Alin Daniel Niţu, de 32 de ani, din satul Rastu nou, comuna Rast, împotriva sentinţei din 28 septembrie a.c. a Tribunalului Dolj prin care a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de omor: „respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Niţu Daniel Alin împotriva sentinţei penale nr. 527/28.09.2016 pronunţată de Tribunalul Dolj. Deduce în continuare arestarea preventivă a inculpatului de la data de 28.09.2016 la zi. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 150 lei, cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p. cheltuielile în cuantum de 260 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, vor rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 04.11.2016”, se arată în hotărârea instanţei. Bărbatul va executa, astfel cei 12 ani primiţi care pedeapsă pe fond, la Tribunalul Dolj, perioadă din care se va scădea cea petrecută în arest preventiv, el ajungând după gratii pe 17 februarie a.c..

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Alin Daniel Niţu, de 32 de ani, locuia în satul Rastu Nou, singur, în timp ce rudele sale stau în Rastul Vechi. Miercuri, 17 februarie a.c., s-a dus la locuinţa părinţilor să hrănească păsările, pentru că ei erau plecaţi din localitate, apoi a trecut şi pe la bunici. Bunicul lui era în curte cu nişte vecini, iar bunica sa vitregă, Opriţa Cioară, de 71 de ani, a intrat în casă. El a mers după ea şi a început să-i reproşeze că a auzit-o în urmă cu vreo lună cum îi spunea unei nepoate că el este bolnav, că a slăbit mult şi că ar avea cancer. S-au apucat la ceartă, pentru că bătrâna n-a recunoscut că ar fi spus aşa ceva, tânărul a spus că a auzit-o cu urechile lui şi discuţiile au continuat până când acesta a pus mâna pe un cuţit din bucătărie cu care a lovit-o repetat în zona toracică, până ce bătrâna n-a mai mişcat, lăsând-o într-o baltă de sânge. A lăsat cuţitul a colo, a ieşit din casă şi a plecat la el acasă, în Rastu Nou, de unde a sunat pe 112 anunţând ce a făcut. A aşteptat liniştit acasă sosirea poliţiştilor şi a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.puscarie

A recunoscut comiterea faptei

Anchetatorii au ajuns la faţa locului, au făcut cercetările, cadavrul victimei fiind apoi transportat la morga spitalului din Băileşti, pentru efectuarea necropsiei. În raportul preliminar, medicii legişti au consemnat că trupul neînsufleţit prezenta multiple plăgi produse prin înjunghiere repetată (cel puţin 10 lovituri de cuţit), iar autorul a fost ridicat şi adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. A fost audiat de procurorul de caz, a recunoscut totul şi a spus că s-a enervat rău pentru că bătrâna n-a recunoscut că-l vorbise de rău. A fost reţinut pe bază de ordonanţă, miercuri noaptea. Iar ieri după-amiază a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor. Judecătorii au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, acesta fiind introdus în arestul IPJ Dolj. Măsura a fost prelungită ulterior de instanţă, iar pe 6 mai a.c. Niţu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunii de omor, pe 28 septembrie fiind pronunţată sentinţa pe fond, cu aplicarea prevederilor legale vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă.