Primăria Craiova alocă bani pentru Salonul BD

0
209

Primăria Craiova alocă 46.700 de lei de la bugetul local pentru două proiecte culturale care se vor desfășura în această lună. Unul dintre evenimente este Salonul de Benzi Desenate, iar altul „Galeria Electroputere”, iar pentru a se face rost de bani au fost luate sume din bugetul altor evenimente cum ar fi Festivalul „Marin Sorescu” și Zilele Craiovei.

 

Consilieriii municipali au votat ambele proiecte de hotărâre care s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței din luna octombrie, când a fost făcută și o rectificare de buget. Autoritățile locale au propus să se aloce bani pentru aceste evenimente, banii fiind luați din bugetul care fusese alocat pentru alte manifestări, cum ar fi Festivalul „Marin Sorescu”, Zilele Francofoniei, Ziua Basarabiei, Zilele „Mihai Viteazul” și Zilele Craiovei. Tot în ședința respectivă s-a aprobat și asocierea cu o firmă din Craiova, SC Ice Drive SRL, care urmează să amenajeze un patinoar artificial în Piața Prefecturii.

Bedefilii, la Alliance Francaise

O sumă de 17.000 de lei a fost acordată pentru organizarea Salonului de Benzi Desenate. Suma a fost solicitată, portivit proiectului de hotărâre, de Bogdan Ciocănea, în calitate de reprezentant al Asociaţiei Bedefililor din România.  Evenimentul se va desfășura în perioada 21 și 22 noiembrie, în incinta sediului Alliance Francaise, din Craiova. „Având în vedere caracterul său pronuntat francofon, de mare interes pentru societatea românească, întrucât în România nu există o librărie specializată de Benzi Desenate, așa cum sunt în alte țări europene, această manifestatie culturală este singura ocazie pentru cei interesați de a vizita expoziții BD, de a se întâlni cu autori preferați și de a achiziționa Benzi Desenate”, se arată în motivația proiectului. În cadrul acestui eveniment vor fi realizate expoziţii ale artiştilor români și din străinatate; ateliere de desen la care vor participa copii; concurs de benzi desenate; discuţii cu editorii și artiştii invitaţi; proiecţii şi live drawing; lansări de cărti şi reviste, standuri.

„Galeria Electroputere” vine cu șase expoziții

O sumă de 29.700 de lei a fost alocată de la bugetul local pentru „Galeria Electroputere”, un eveniment care se va desfășura timp de un an, între 15 noiembrie 2015 și 15 noiembrie 2016, în incinta Teatrului pentru Copii şi Tineret Colibri. Evenimentul va fi organizat de Centrul de Cultură Contemporană „Club Electroputere”, care a fost înfiinţat în anul 2009. „În contextul cultural prezent, programele demarate de Clubul Electroputere pot juca un rol important în consolidarea poziţiei de centru cultural artistic naţional şi internaţional, promovând producţia artistică contemporană”, se arată în motivația proiectului. Potrivit organizatorilor, „Galeria Electroputere” constă în producere a șase expoziții de artă contemporană, care vor fi găzduite pe parcursul mai multor luni și găzduite de sala de expoziții a Clubului „Electroputere” din incinta Teatrului pentru Copii şi Tineret Colibri.