“Mentorat în fapte bune”, proiect destinat persoanelor cu dizabilităţi

0
90

Asociaţia “Fapte Bune pentru Comunitate”, în parteneriat cu Asociaţia „Vasiliada” a Mitropoliei Olteniei, au lansat vineri proiectul intitulat “Mentorat în fapte bune”. Acesta îşi propune să asiste persoanele cu dizabilităţi din Craiova în demersul lor de integrare în muncă, printr-un proces structurat, bazat pe activităţi de voluntariat şi mentorat social.

Astfel, proiectul este destinat persoanelor cu dizabilităţi care îşi doresc un loc de muncă, dar care se confruntă cu dificultăţi în vederea integrării sau reintegrării pe piaţa muncii. „Vom crea un mentorat în care voluntarii vor dezvolta activităţi punctuale cu 30 de persoane cu dizabilităţi, prin care aceştia să aibă posibilitatea să înveţe concepte care ţin de dezvoltarea personală şi profesională de la persoane foarte bine pregătite în acest sens”, a declarat Sorin Boboc, preşedintele Asociaţiei “Fapte Bune pentru Comunitate”.

Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de şase luni şi va avea în vedere, pe lângă asistarea individuală a persoanelor cu dizabilităţi pentru a se angaja, şi o abordare comunitară, prin organizarea unei campanii publice cu scopul de a reduce discriminarea acestora pe piaţa forţei de muncă.