Un jandarm doljean erou

0
810

Un jandarm doljean, aflat în timpul liber, a salvat trei persoane implicate într-un accident rutier care a avut loc în noaptea de duminică spre luni, între localitățile Poiana Mare și Maglavit. 

Acesta se îndrepta către casă. Era la volanul mașinii, iar în dreptul localității Poiana Mare a observat flăcări în șanțul de pe marginea drumului, dar a crezut că este vorba despre un incendiu de vegetație uscată.

După doar câteva secunde, a văzut un bărbat cu mâinile ridicate, care striga după ajutor.

„- Vă rog ajutor! Arde mașina! Mai sunt trei persoane înăuntru.
– Ați sunat la 112?
– Chiar acum fac asta!”
Marian a coborât imediat în șanț și a observat o mașină răsturnată, căreia începuse să îi ardă motorul. În dreptul mașinii se aflau două femei grav rănite și un bărbat prins între fiare. Una dintre ele avea o mână ruptă, iar cealaltă prezenta o hemoragie puternică la cap.
– Vă rog să vă îndepărtați! Încerc să-l ajut pe domnul, le-a spus celor două femei.

Incendiul se extindea, dar Marian, sigur pe el, a știut exact ce mișcări trebuie să facă pentru a scoate victima în siguranță din mașină, fără să-i provoace leziuni suplimentare. A dus bărbatul la o distanță sigură de mașina care ardea. Apoi s-a îndreptat către cele două femei. Cea care avea mâna ruptă sângera foarte puternic.

– Mă întorc imediat la dumneavoastră. Stați liniștită!

A alergat la mașina, aflată la 20 de metri distanță, de unde s-a întors cu trusa de prim-ajutor. Folosind garoul, a oprit sângerarea, iar ulterior s-a asigurat că și cea de-a doua femeie este în siguranță.

Așa l-a găsit echipajul de intervenție pe Marian, plimbându-se între cele trei victime și vorbind cu ele.

– Sunteți bine? Mai aveți nevoie de ceva? Vă rog să stați liniștiți, imediat sosesc salvatorii!

ȚÎn cazul de față, Marian, tu ai fost salvatorul. Patru oameni au fost în pericol, datorită ție totul s-a terminat cu bine!

Pentru curajul tău, prezența de spirit și grija față de victime, meriți din plin respectul și felicitările noastre.

Marian este colegul nostru și își desfăsoară activitatea la Gruparea Mobilă de Jandarmi din Craiova”, prezintă situația reprezentanții MAI, într-o postare pe Facebook.

Accidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni.

Trei persoane au ajuns la spital, după ce autoturismul în care se aflau a intrat într-un parapet de beton şi a luat foc, la o trecere la nivelul calea ferată, pe drumul dintre Calafat şi Maglavit, în judeţul Dolj.

Şoferul maşinii era băut

Potrivit poliţiştilor, autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Malu Mare, pe drumul judeţena DJ 553 Calafat – Maglavit, direcția Poiana Mare către Maglavit, la trecerea la nivel cu o cale ferată simplă, fără bariere, ar fi intrat în coliziune cu un parapet din beton și s-ar fi răsturnat în partea dreapta a drumului, autoturismul luând foc. În urma evenimentului rutier, două femei de 42 și 65 de ani, respectiv un bărbat de 71 de ani, pasageri în autoturism, toți din comuna Malu Mare, au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. „Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă”, transmite IPJ Dolj.