Moment de reculegere în memoria avocatei Ebru Timtik

0
419

Luni, 7 septembrie, ora 12.00, avocații din Baroul Dolj vor păstra un moment de reculegere în memoria avocatei turce Ebru Timtik, luptătoare pentru drepturile omului care se înscrie în seria neagră a victimelor abuzurilor autorităților turce.

Alături de alți avocați turci care au înțeles să își exercite profesia cu prețul vieții, precum Helin Bolek, Ibrahim Gokcek și Mustafa Kocak, Ebru Timtik a fost 238 zile în greva foamei, ajungând la 30 kg la momentul decesului. Aceată realitate descrie calvarul prin care a trecut avocata Ebru Timtik pentru a obține din partea autorităților judiciare turce dreptul la un proces echitabil. Sacrificiul avocatei Ebru Timtik nu trebuie să rămână lipsit de efecte.

Avocații din toată Europa solicită autorităților turce să facă tot ce le stă în putință pentru a garanta dreptul la un proces echitabil și pentru preveni repetarea unor astfel de evenimente regretabile.

Avem datoria să îi ducem mai departe misiunea până la atingerea scopului acesteia. Jurământul rostit de fiecare dintre noi la primirea în profesie ne obligă să adoptăm o poziție activă, fermă în condamnarea abuzurilor.

Trebuie să manifestăm o sensibilitate sporită și să ne sesizăm de fiecare dată când sunt încălcate drepturilor și libertăților omului, fiind solidari cu cei care-și sacrifică siguranța, sănătatea și până și viața în lupta pentru adevăr și echitate.