“Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, expoziţie găzduită de Muzeul Olteniei

0
468

Mâine este ultima zi în care mai puteţi vizita expoziţia temporară aferentă proiectului “Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, ce este găzduită de Muzeul Olteniei Craiova, Secția de Istorie-Arheologie, Sala Lapidarium.

Proiectul “Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, cod ROBG – 476, este implementat de către Fundația Mână Deschisă, Pleven, Bulgaria, în calitate de Beneficiar Lider, în  parteneriat cu Muzeul Județean Teleorman, în calitate de Beneficiar 2, și se derulează în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Axa prioritară 2 Regiuneaverde.

Expoziția prezintă în mod atractiv 18 machete ale unor obiective aparținând patrimoniului cultural și istoric, 9 din România și 9 din Bulgaria, având un fond cultural comun.

Una dintre machetele din România reprezintă un important obiectiv cultural și istoric din județul Dolj: Palatul Marincu, în prezent Muzeul de Artă și Etnografie Calafat.

Expoziția intra în circuitul expozițional al Muzeului Olteniei și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 09.00-17.00, în condițiile respectării măsurilor pentru prevenirea contaminării noului coronavirus. Organizatorii vor oferi gratuit publicului vizitator materiale de informare. Accesul la expoziție este liber.

Expoziția găzduită de către Muzeul Olteniei Craiova încheie seria celor patru expoziții ale proiectului organizate în orașe din sudul României, primele trei fiind deschise la: Alexandria (07-13 augusta.c.), Călărași (15-21 augusta.c.) și Constanța (24-30 augusta.c.). După Craiova, expoziția va poposi în patru orașe din Bulgaria: Montana (14-20 septembrie a.c.), Dobrich (21-27 septembrie a.c.), Rouse (28 septembrie-4 octombrie a.c.) și Pleven (5-11 octombrie a.c.).