Dolj: în Poiana Mare și Melinești, elevii vor urma cursuri online

0
1023

Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România. Pe baza acesteia se stabilește după care dintre cele trei scenarii vor funcționa școlile.

Scenariul 2 sau scenariul galben prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

În scenariul 3 sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Până în 10 septembrie, pe baza situației furnizate de DSP și în funcție de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei școli, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București aplicarea unuia dintre cele trei scenarii.

În județul Dolj, în toate localitățile, rata de incidență la mia de locuitori este sub un caz, cu următoarele excepții: comunele Poiana Mare – 6,16, Melinești – 4,44 – scenariul ROȘU; orașul Filiași – 1,55, comunele Malu Mare -1,79, Scaesti – 1,44, Seaca de Camp – 1,72 și Seaca de Pădure – 1,11 – scenariul GALBEN.