Remiză fierbinte între SCM şi HC Zalău

0
141

HANDBAL (F) – LIGA NAŢIONALĂ – ETAPA I

Handbalistele de la SCM Craiova au debutat cu un rezultat de egalitate în actuala ediţie de campionat, scor 23-23, joi seară, la Polivalentă, în compania formaţiei HC Zalău.

În faţa a 2.000 de spectatori, Carmen Amariei n-a avut câtuşi de puţin trac la primul său meci oficial în calitate de tehnician, deşi omologul său de pe banca ardelencelor a fost nimeni altul decât Gheorghe Tadici, unul dintre cei mai experimentaţi antrenori din handbalul românesc, dar şi selecţionerul României. Prin urmare, fosta mare jucătoare a imprimat şi echipei sale o atitudine îndrăzneaţă, SCM intrând în joc cu o apărare avansată, care a încurcat-o destul de mult pe HC Zalău. Ceea ce a făcut ca formaţia ardeleană să găsească greu spaţii, chiar dacă Tadici a încercat să “spargă” blocul defensiv cu doi pivoţi, Crina Pintea şi Georgiana Ciuciulete. Iar când a trecut de fetele strunite permanent de pe margine de Amariei, Zalăului i-a apărut în faţă Mirela Nechita, transferată în această vară de la Dunărea Brăila.

SCM Craiova a condus pe întreaga durată a primei reprize, chiar şi la trei goluri (8-5, 9-6, 10-7, 12-9), diferenţă cu care a intrat şi la cabine, scor 13-10. Apipie, Gogoriţă şi Cioaric, fosta extremă de la Oţelul, au fost printre cele mai active jucătoare de la Craiova. Totuşi, Tadici nu putea fi învins chiar atât de uşor, chiar dacă forţa echipei a scăzut, cel puţin pe hârtie, în raport cu sezonul trecut. În realitate, Zalăul a rămas aceeaşi echipă luptătoare, cu Beşe, Pintea şi Şomoi greu de trecut pe faza de apărare. Cu ajutorul unei defensive mai exacte, trupa sălăjeană a revenit în meci şi chiar a preluat conducerea, 15-16 (43). Ultimele 15 minute s-a jucat pe contre, SCM Craiova şi HC Zalău succedându-se la conducerea partidei, ambele reuşind să pună şi câte două goluri diferenţă. Amariei şi Tadici au trăit, la rândul lor, intens pe margine, prima bucurându-se la goluri aşa cum o făcea şi în teren.

În ultimul minut, HC Zalău a intrat în avantaj, 23-22, dar a rămas cu două jucătoare mai puţin pe teren. “Alb-albastrele” au irosit copilăreşte un atac, dar au recuperat rapid mingea în apărare, iar pe următorul atac au restabilit egalitatea prin “tricolora” Nicoleta Dincă. Ardelencele au plecat rapid în atac să mai arunce încă o dată la poartă, numai că au scăpat mingea şi timpul s-a terminat.

“Pentru mine acest punct valorează cât o victorie”, a declarat la conferinţa de presă Carmen Amariei.

Celelalte rezultate ale rundei inaugurale: “U” Jolidon Cluj – HCM Roman 25-26, ASC Corona Braşov – CSM Cetate Devatrans 32-26, HCM Rm. Vâlcea – CSM Ploieşti 22-25, Neptun Constanţa – HCM Baia Mare 25-31, Dunărea Brăila – CSM Bucureşti 28-20.

Runda viitoare (13/14 septembrie): ASC Corona Braşov – SCM Craiova, CSM Cetate Devatrans – CSM Ploieşti, HCM Baia Mare – HCM Rm. Vâlcea, CSM Bucureşti – Neptun Constanţa, HCM Roman – Dunărea Brăila, HC Zalău – “U” Jolidon Cluj.