Concurs pentru concepţii regizoral-scenografice, la Craiova

0
44

Până pe data de 10 decembrie 2018, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova aşteptă înscrieri la cea de-a IX-a ediţie a concursului de proiecte pentru tineri regizori şi scenografi români. Acesta constă în prezentarea scrisă a unei concepţii regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol la sala studio a instituţiei, în stagiunea 2019-2020.

O condiţie de participare la concurs este ca regizorul şi scenograful să fie absolvenţi de studii superioare de specialitate, în ultimii 5 ani. Textul proiectului propus de ei va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii 10 ani şi cu maximum 8 actori, iar dacă nu a mai fost reprezentat pe scenă va avea prioritate. Aceasta nu este o condiţie obligatorie, subliniază organizatorii, dar va fi criteriu de departajare în cazul egalităţii de punctaj. Suma în care câştigătorul va trebui să se încadreze este 50.000 lei brut (incluzând costuri de producţie decor şi onorarii echipa de creaţie – regizor, scenograf, compozitor etc., costuri drepturi de autor).

Proiectele vor fi transmise prin e-mail, la concurs@tncms.ro, sau prin poştă, la sediul teatrului din strada „A.I. Cuza” nr. 11, Craiova, cod poştal 200585 – cu menţiunea „În atenţia Serviciului Dramaturgie”. De la lansarea competiţiei şi până în prezent, opt spectacole ale unor tineri regizori şi scenografi români s-au jucat cu mare succes la Craiova, al nouălea – „White room” de Alexandra Badea (regia Florin Caracala, scenografia Ana Ienaşcu) – fiind în curs de pregătire.