Olteanul prins încercând să mituiască doi poliţişti doljeni cu 800 de lei rămâne în arest la domiciliu

0
262

spagaBărbatul de 54 de ani, din judeţul Olt, trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în stare de arest la domiciliu, la începutul lunii trecute, pentru dare de mită, a cerut să fie plasat sub control judiciar. Magistraţii craioveni i-au respins, vineri, solicitarea, şi l-au menţinut în arest la domiciliu. Olteanul a fost prins pe 24 iunie a.c. încercând să mituiască doi poliţişti doljeni cu 800 de lei pentru a nu i se întocmi dosar penal, iar dosarul este acum analizat în camera preliminară a instanţei.

La sfârşitul săptămânii trecute, vineri, 4 august a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins cererea lui Ion Popescu, de 54 de ani, din comuna Dobreţu, judeţul Olt, acuzat că a vrut să mituiască doi poliţişti doljeni, de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar: „Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Popescu Ion, prin încheierea nr.173 din 25.06.2017, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu, cu măsura preventivă a controlului judiciar, formulată de către inculpat. În baza art. 275 alin.3 CPP: Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu din 04.08.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

tribunalReamintim că sâmbătă, 24 iunie a.c., în jurul orei 11.00, agentul de poliţie Pătru Constantin-Alin – ajutor şef de post la Postul de Poliţie Gherceşti, şi agentul principal Tîrşa Ionuţ-Marius – ajutor şef de post la Postul de Poliţie Bulzeşti (ambele din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti), aflaţi în patrulă intercomunală pe raza comunei Gherceşti, în satul Ungureni, (pe DJ 643 F), au oprit pentru control autoturismul Fiat Ducato, condus de Ion Popescu, de 54 ani, din comuna Dobreţu, judeţul Olt, care transporta ilegal, fără documente de provenienţă, circa 2 metri steri lemne de foc, acesta oferind diverse sume de bani poliţiştilor pentru a nu lua măsuri legale împotriva sa. Bărbatul a fost refuzat de cei doi poliţişti, dar pentru că insista, aceştia şi-au anunţat superiorii, dar şi pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, care, împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat flagrantul.

Ion Popescu a fost prins în timp ce oferea agenţilor de poliţie suma de 800 lei, chiar în sediul Postului de Poliţie Gherceşti. Bărbatul fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat, apoi reţinut pentru 24 de ore pentru dare de  mită, iar pe 25 iunie Tribunalul Dolj a luat faţă de el măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Pe 7 iulie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care olteanul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, iar cauza este acum analizată în camera preliminară la Tribunalul Dolj.