Accidente grave din cauza neatenţiei

0
172

Nici acest sfârşit de săptămână nu a fost ferit de accidente pe drumurile publice. Din păcate, pentru unii participanţi la trafic s-a lăsat şi cu răni grave. Unul dintre evenimente a avut loc în localitatea Coţofenii din faţă, iar cel de-al doilea în comuna Podari. Cele două accidente s-au produs din cauza neatenţie.

În dimineaţa de duminică, în jurul orei 10.00, în zona localităţii Coţofenii din Faţă, pe D.N. 6, Albert Iordache (25 de ani), din comuna Gura Ocniţei, judeţul Dâmboviţa în timp ce conducea autoturismul, din cauza neatenţiei, la intrarea pe un pasaj suprateran a lovit cu partea dreaptă un parapet din beton (pentru protejarea pietonilor ce se deplasează pe pasaj), răsturnându-se pe carosabil.  În urma accidentului, a fost vătămată corporal grav Ileana Mihai (20 de ani) şi a fost rănit uşor Alin Iordache (22 de ani).

Băut, conducând mopedul

În aceeaşi zi, în jurul orei 18.30, în comuna Podari, pe D.N. 56,  Ion Popa (67 de ani), din localitate, în timp ce se deplasa pe un moped, nu a adaptat viteza în curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a căzut pe carosabil, accidentându-se grav.  A fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest şi a reieşit că acesta consumase băuturi alcoolice, având o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cele două cauze poliţiştii doljeni au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale şi sunt continuate cercetările în conformitate cu prevederile legale.