Week-end cu 130 abateri de natură contravenţională, sancţionate cu 15.540 de lei

0
133

Poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, împreună cu efectivele formaţiunii rutiere din cadrul Poliţiei Filiaşi şi lucrătorii Biroului Rutier Craiova au organizat şi executat, în cursul zilei de ieri, o acţiune având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor cauzate de viteză. În acelaşi timp, poliţiştii au acţionat şi pe linia conştientizării conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă,

În cadrul activităţilor au fost constatate 130 abateri de natură contravenţională, pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă totală de 15.540 de lei, în conformitate cu  prevederile OUG nr. 195/2002 R. Poliţiştii au dat 65 amenzi pentru viteză neregulamentară, 17 sancţiuni pentru folosirea telefonului mobil, iar alte 27 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă.

De exemplu, în cadrul acţiunii poliţiştii rutieri l-au depistat pe Valentin Niculescu (39 de ani), din oraşul Turnu Măgurele, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Severinului din municipiul Craiova având o viteză de deplasare de 98 km/h. Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională.