Neamţul Daum este noul selecţioner al României

0
335

Antrenorul german Cristoph Daum, în vârstă de 62 de ani, a fost anunţat de FRF drept noul selecţioner al României, după ce a fost votat de Comitetul Executiv.

“Propunerea Administraţiei FRF pentru postul de selecţioner al României a fost aprobată de Comitetul Executiv. Christoph Daum, 62 de ani, este noul antrenor al echipei naţionale” se specifică pe site-ul oficial al FRF.

Campion în Germania, Austria şi de trei ori în Turcia, Christoph Daum  a pregătit echipe precum FC Koln, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Beşiktaş, Fenerbahce, Austria Viena şi Club Bruges, colaborând cu jucători precum Michael Ballack, Jurgen Kohler, Roberto Carlos, Nicolas Anelka, Thomas Hassler, Matthias Sammer sau Bodo Ilgner.

Adunând aproape 400 de meciuri ca antrenor în Bundesliga, Christoph Daum a reuşit să câştige titlul în Germania cu Stuttgart şi să termine de şase ori pe podium, cu Leverkusen şi Koln, echipă cu care a reuşit şi o promovare în primul eşalon german. Totodată, are experienţa zecilor de partide în cupele europene, reuşind să ajungă în semifinalele Cupei UEFA cu FC Koln şi parcursuri în Liga Campionilor cu Leverkusen sau Fenerbahce.

Selecţionerul german Joachim Low, campion mondial en titre, care dispută chiar astăzi semifinala Euro 2016, a reacţionat: „Christoph Daum este un antrenor care poate da echipei sale şi fiecăruia dintre jucători energii nebănuite. Între noi există o legătură deosebită, datorită faptului că adeseori am lucrat pentru aceleaşi echipe, cum au fost, de exemplu, VfB Stuttgart sau Austria Viena. Am profitat în mod deosebit de experienţa sa din Turcia şi de la Istanbul, în special la începutul carierei mele la Fenerbahce. Pentru mine, ca antrenor tânăr, pe atunci, a fost un sfătuitor binevoitor, iar sfaturile şi recomandările sale mi-au fost de mare folos. M-am bucurat să aud că poate deveni selecţionerul României. Este o decizie bună pentru Christoph Daum şi o decizie bună pentru fotbalul românesc”.

Dublu câştigător al Ligii Campionilor şi de şapte ori campion al Germaniei cu Borussia Dortmund şi Bayern Munchen, reputatul antrenor Ottmar Hitzfeld salută, de asemenea, propunerea lui Christoph Daum: “Christoph Daum este un antrenor conştiincios, cu o experienţă cuprinzătoare şi cu idei inovatoare. Posedă competenţe profesionale deosebite şi abilităţi remarcabile de lider. Va dezvolta echipa naţională a României şi o va conduce la succes în viitor.”