Bucureşteni căutaţi pentru înşelăciune

0
335

bilet la ordinÎn cursul zilei de ieri, magistraţii Judecătoriei Craiova, la solicitarea procurorilor şi poliţiştilor doljeni au dispus  luarea  măsurii  arestării preventive, în lipsă, pe o perioadă de 30 zile faţă de B. Ionel (39 de ani) şi B. Mitică (62 de ani), ambii din Bucureşti, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi punere în circulaţie de valori falsificate.

Anchetatorii au stabilit faptul că B. Ionel şi B. Mitică, care se sustrag cercetărilor, împreună cu T. Gabriel (27 de ani), tot din Bucureşti, care, în prezent, este cercetat sub control judiciar, în cursul lunii aprilie a.c., în baza unor comenzi on-line au achiziţionat de la o societate comercială din Craiova produse electronice în valoare totală de peste 100. 000 lei pe care le-au achitat cu bilete la ordin false.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că, pentru a nu fi identificaţi de către organele de urmărire penală, autorii infracţiunii de înşelăciune, s-au prezentat ca fiind reprezentanţi ai unei societăţi comerciale şi au apelat la serviciile unor transportatori, persoane ce nu aveau cunoştinţă de activitatea infracţională derulată, atât pentru înmânarea către firma păgubită a plicurilor sigilate conţinând biletele la ordin false, cât şi pentru  ridicarea şi remiterea ulterioară a bunurilor produs al infracţiunii de înşelăciune.

În ziua de 7 iunie a.c., urmare cercetărilor efectuate ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui T. Gabriel, ulterior fiind a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care în urma analizării probatoriului administrat în cauză, a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile.