Primăria Craiova a găsit amplasament pentru adăpostul de câini

0
294

Primarul Lia Olguţa Vasilescu susţine că adăpostul pentru câini, care a fost promis în campania electorală, va fi gata în luna noiembrie. Stabilimentul nu va reuşi să rezolve însă problema câinilor fără stăpân, dar va reuşi să reducă totuşi numărul maidanezilor.

Lia Olguţa Vasilescu

O veste bună pentru craioveni ar putea fi că vor scăpa, în câteva luni, de haitele de maidanezi care îşi fac veacul pe străzile din Bănie. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a declarat, la ultima sa conferinţă de presă, organizată săptămâna trecută la Primăria Craiova, că proiectul construirii unui adăpost pentru câini, pe care l-a promis în campania electorală, va fi implementat în perioada imediat următoare. “Vreau să vă spun că am găsit banii pentru adăpostul pentru câini, iar acum căutăm terenul pentru amenjarea lui. Oricum, în luna noiembrie trebuie să fie terminat”, a precizat Olguţa Vasilescu.

Stabilimentul, la intrarea în Breasta

La câteva zile după această declaraţie, primarul a anunţat că nici amplasamentul nu mai este o problemă, găsindu-se terenul pe care va fi amenajat. “Am rezolvat situaţia cu locaţia adăpostului pentru câini. El va fi amenajat pe un teren al Craiovei, la podul Brestei, lângă Jiu, unde era o staţie de apă”, a spus primarul Vasilescu. Potrivit acestuia, terenul aparţine Primăriei Craiova şi este dat în administrarea Companiei de Apă, urmând ca, în perioada următroare, să fie recuperat. “Important este că vom scăpa Craiova de câinii care ne deranjează pe toţi”, a mai spus edilul.

Ar trebui să fie gata în noiembrie

Lia Olguţa Vasilescu spune că îşi va respecta programul de campanie, astfel că adăpostul pentru câini va arăta în conformitate cu schiţele prezentate înainte de alegeri. În acest spaţiu, ar trebui să fie cazaţi 5000 de câini care vor fi prinşi de pe domeniul public. “În noiembrie trebuie să fim pregătiţi să ducem câinii acolo. Cu siguranţă că nu o să putem să îi luăm chiar pe toţi, dar o să încercăm să-i ridicăm de urgenţă pe cei agresivi care nu mai pot fi lăsaţi să stea pe străzi”, a mai spus Olguţa Vasilescu. Potrivit primarului, pe străzile din Craiova s-ar afla în jur de 8.000 de câini comunitari.

Adăpostul de la Făcăi, frecţie la un picior de lemn

În acest moment, stabilimentul de la Făcăi este singurul care trebuie să facă faţă situaţiei. Fiind vorba de un adăpost temporar, cei 70 de câini care încap în cuştile de acolo, sunt ţinuţi pentru o perioadă de 10 zile, timp în care ar trebui să fie adoptaţi. În cazul în care nu se găseşte nici o persoană care să-i ia în întreţinere, patrupedele ajung din nou în stradă. Singura diferenţă este că, în timpul cât au fost ţinute pe hrană în stabiliment, au fost sterilizate şi crotaliate, medicii garantând că, în felul acesta, se controlează înmulţirea lor şi, ceea ce este mai important, patrupedele nu ar mai fi aşa de agresive.