21 de ani de AIESEC în Craiova

0
838

De 21 de ani – pe care i-a împlinit miercuri – AIESEC Craiova dezvoltă activităţi reuşite care au impact în societate, reuşind să se impună în lumea voluntariatului prin motivaţie, pasiune şi inovaţie.

Membrii organizaţiei sunt tineri cu iniţiativă, interesaţi de probleme globale, leadership şi management. Prin dezvoltarea simţului antreprenorial, aceştia creează şi implementează anual nouă proiecte şi cinci conferinţe, care aduc un impact din ce în ce mai mare în rândul tinerilor craioveni, pornind de la elevii de gimnaziu, până la studenţi. Pe lângă crearea unui mediu optim de dezvoltare a abilităţilor de leadership, AIESEC este definit de internaţionalism, organizaţia oferind anual peste 20 stagii de practică internaţionale pentru studenţii craioveni, şi găzduind peste 20 de studenţi străini care fac voluntariat în Craiova prin intermediul proiectelor noastre. “Cu o tradiţie de 64 de ani la nivel mondial şi regăsindu-se în 1.700 de centre universitare din 110 tări şi teritorii, AIESEC este cea mai mare organizaţie de studenţi, o platformă internaţională de oportunităţi recunoscută de ONU. Aceasta numără peste 55.000 de membri, oferind peste 8000 de poziţii de leadership şi 5500 de stagii de practică internaţionale annual”, a precizat Irina Simulescu, purtător de cuvânt al organizaţiei.

AIESEC Craiova este al doilea comitet local al organizaţiei, înfiinţat în România în 1991, care a organizat anul acesta două proiecte naţionale, Grow realizat în parteneriat cu Şcoala de Valori şi MoneySense sprijinit de RBS, dar şi numeroase proiecte local, cum sunt Youth Academy, un proiect axat pe internaţionalism, InPro care spijină studenţii în crearea de proiecte, Business Academy care vizează antreprenoriatul şi domeniul IT, şi Language sCool ce este un proiect conceput sub forma unor cursuri de limbi străine.