Şcoală de vară pe teme de Drept Civil şi Drept Procesual Civil

0
301

Studenţii facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii din Craiova au început cursurile la Şcoala de vară Drept Civil şi Drept Procesual Civil”.

Stagiul de pregătire se desfăşoară la cabana Universităţii din staţiunea montană Rânca, în perioada 2-7 iulie a.c. Acestea oferă soluţii pentru nevoia diferenţierii instruirii şi pentru imperativul „legării teoriei de practică”. La prima ediţie, desfăşurată la Cabana Rânca-lac, participă 15 studenţi, din toţi anii de studii, sub coordonarea profesorilor, Sevastian Cercel, Gabriel Olteanu, Daniel Ghiţă, Dan Spânu, Manuela Istrătoaie şi Irina Călinescu.

Programul cursurilor priveşte analiza unor cazuri practice, din domeniul dreptului civil şi al dreptului procesual civil, fiind puse în discuţie teme de actualitate, precum: promisiunea de vânzare-cumpărare, arbitrajul în materia dreptului de autor, răspunderea civilă delictuală şi excepţiile în procesul civil.

Potrivit reprezentanţilor Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din Craiova, începând din acest an, cursurile vor fi trecute în calendarul anual de pregătire a studenţilor. Şcoala de vară este o bună ocazie pentru a construi o relaţie academică puternică şi durabilă între profesori şi studenţi, invitaţi să se implice activ şi eficient în proiectele educaţionale coorodnate de facultate. Şcoala de vară este organizată în parteneriat cu asociaţiile studenţeşti: ASD-UC – Asociaţia studenţilor în Drept din Universitatea din Craiova, ELSA-  The European Law Students’ Association (Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept) şi Asociaţia Lex Erasmus.