O suplimentare a plafonului de garantare pentru Prima Casă

0
114

Banca Comercială Romană (BCR) a obţinut o suplimentare a plafonului de garantare aferent programului Prima Casă de 88,6 milioane lei, permiţând băncii să acorde un volum de credite de aproximativ 177 milioane lei.

bani-leiPlafonul alocat Băncii Comerciale Române va soluţiona prioritar solicitările existente aprobate atât din punct de vedere financiar cât şi al garanţiei. Solicitările de garanţie şi dosarele în analiză care nu au aprobare finală, îşi vor continua fluxul de procesare până la epuizarea totală a plafonului existent.

 „Banca Comercială Română va continua să ofere asistenţă dedicată tuturor clienţilor interesaţi de accesarea programului Prima Casă sau a unui credit ipotecar. Banca va transmite instituţiilor relevante (fonduri de garantare, ministere etc.) date şi informaţii concrete despre nevoile locative reale ale clienţilor”, se precizează într-un comunicat de presă al BCR.

De la începutul anului 2016, numărul de cereri pentru programul Prima Casă a crescut cu 350% faţă de ultimul trimestru din 2015, motiv pentru care această suplimentare de plafon va acoperi numai 1.000 de solicitări existente de garantare pentru creditele cu aprobare finală de către BCR.